Szeretetvendégség Sopronban

A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz országos szeretetvendégség kapcsolódik, melynek szervezését a Katolikus Karitász vállalta. Az akció keretében Sopronban, Győrben és Mosonmagyaróváron a Győri Egyházmegyei Karitász mintegy 300 rászorulót lát vendégül.

"Célunk, hogy Isten ingyenes szeretete elérjen a rászorulókhoz is, és ők is részesüljenek közös ünneplésünk örömében. Országos és egyházmegyei összefogásunk révén egyházuk kifejezi közösségvállalását és szeretetét a szegények felé. A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz országos szeretetvendégség kapcsolódik, melynek szervezését a Katolikus Karitász vállalta. Az akció keretében Sopronban, Győrben és Mosonmagyaróváron összesen mintegy 300 rászorulót vendégelünk meg" - mondta Szabó Attila, a Győri Egyházmegyei Karitász munkatársa.

"Örömmel csatlakoztunk a Győri Egyházmegyei Karitász jótékony akciójához. A szeretetvendégség keretében Sopronban mintegy 80 rászorulót látunk vendégül a mai napon.  A Kossuth, a Magyar és az Uszoda utcai intézményeinkből is érkeztek a programra" – mondta Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény igazgató-helyettese. 


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen Marics István, a Soproni Szent Margit Római Katolikus Plébánia plébánosa is részt vett. 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek