| 2019. szeptember. 5. | 1 perc olvasás

Szeretnék, ha még népszerűbb lenne a kerékpár Sopronban

A kerékpározást népszerűsítette a Bringázz Sopron Egyesület a csütörtökön életre hívott bringás reggelivel.

- Pogácsa, túró rudi, forró tea és gyümölcslevek: finom reggelivel indult a soproni kerékpárosok csütörtöke. A hangulatos, közösségépítő programot egy országos kezdeményezés kapcsán hívták életre.  

- Jövő héten országosan elindul a Bringázz a munkába! kampány – mondta Szücs-Szabó Máté, a Bringázz Sopron Egyesület alapító elnöke - Ez a program ennek a kampányreggelije, amelyet Sopronon kívül több, mint 50 városban hívtak életre csütörtökön. Mivel az elmúlt tíz évben egyetlen ilyen rendezvényből sem maradtunk ki, ezért természetesen idén is csatlakoztunk – fűzte hozzá.

A Bringázz Sopron Egyesület 24 önkéntese dolgozott a rendezvény szervezésében. Céljuk ezzel, hogy népszerűsítsék a kerékpározást. - Azt gondolom, hogy ez soha nem lehetne aktuálisabb, mint az iskolakezdési héten – világított rá az alapító elnök. - Így mi továbbra is próbáljuk átadni azt az üzenetet az embereknek, hogy nem kell mindenkinek kerékpárra ülnie, azonban aki csak tud, az váltson. De legalábbis próbálja ki ezt az egészséges, környezetkímélő és rugalmas közlekedési formát – emelte ki.

A rendezvény előkapuja volt egy jelentős kerékpáros programnak, amelyet a Bringázz Sopron Egyesület szeptember végére tervez.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek