| 2022. július. 21. | 2 perc olvasás

Szerkezetkész a Hillebrand utcai bölcsőde épülete

Elérte legmagasabb pontját az új bölcsőde épülete a Hillebrand utcában. Megtartották csütörtökön a bokrétaünnepet. Az intézmény 84 férőhelyes, és több mint egymilliárd forintos kormányzati támogatásból épül meg jövő év májusáig.

Szerkezetkész a Hillebrand utcai bölcsőde épülete, a legmagasabb pont elérése alkalmából pedig a bokrétát is felállították a létesítménynél. A közel ezer négyzetméter alapterületű bölcsőde kiszolgáló-helyiségekkel, vizesblokkokkal, konyhával, fedett teraszokkal és játszókerttel valósul meg egy szinten. A bokrétaünnepen dr. Farkas Ciprián polgármester elmondta: Sopronban fejlesztések sora valósult és valósul meg.
- 2019 októberében, amikor hivatalba lépett a mostani városvezetés, könnyebb pályára számítottunk. 2 év covid, most pedig egy háborús helyzet nehezíti a mindennapjainkat. Mégis ebben az időszakban fejlődött nagyot a város. Számos fejlesztést tudtunk átadni – Rendészeti Integrált Központ, M85-ös gyorsforgalmi út, parkolóház, Lőver uszoda – Ez munka nem áll meg ilyen nehéz körülmények között sem, hiszen a kisgyermeknevelő intézmények továbbra is elsődleges célunk. Az elmúlt időszakban a Szarvkő utcai bölcsődét adtuk át, a római katolikus egyház a Halász utcában épít egy bölcsődét és óvodát, mi pedig kormányzati támogatásból, több mint egymilliárd forintból építjük ezt a bölcsődét, amely 84 férőhelyet fog szolgáltatni – mondta el dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

 

Fotó: Griechisch Tamás

A kormány elkötelezett a családok támogatásában, ezért is kiemelkedően fontos a bölcsődék, óvodák létesítése, bővítése térségünkben is - erről beszélt Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – Nekünk a család és a gyermek az első, és ez nem csak egy szlogen, hanem a fejlesztéseket is erre fűzzük fel. Erre Sopronban és térségében számos példát tudnék mondani. Az elmúlt években mind óvodai, mind bölcsődei kapacitásban is előre tudtunk lépni. Nagy öröm számomra, hogy itt a Hillebrand utcában májusra elkészül egy új bölcsőde. Ez egy modulárisan bővíthető épület lesz, a kor minden kívánalmának megfelelően – emelte ki Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

 

Fotó: Griechisch Tamás

A fejlesztés hasznát a közvetlen környezetben, a pihenőkereszti és aranyhegyi lakóterületeken is érezhetik. – Ezzel a fejlesztéssel lehetőségünk adódik segíteni az itt élő családoknak, akik a gyermekelhelyezést másként nem tudják megoldani – tette hozzá Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke.

A telken belül 22 parkoló és 1 db akadálymentes parkoló szolgálja a szülők és gyermekeik kényelmét, és kerékpártárolót is kialakítanak. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: bölcsőde

Legnépszerűbb cikkek