| 2016. március. 21. | 1 perc olvasás

Szezonnyitó a Fertőrákosi Kőfejtőben

A Fertőrákosi Kőfejtő március 27-én, húsvétvasárnap nyitja a 2016-os turisztikai szezont. A nyitó hétvégén rendhagyó családi programokkal is kedveskednek a látogatóknak a szervezők.

Húsvéti meglepetésekkel és játékokkal is várja a kirándulókat, elsősorban a gyermekes családokat a Pro Kultúra a Kőfejtő-témaparkban, március 27. és 28-án, 10.00 és 16.00 óra között. Húsvétvasárnap szabadtéri játékokat próbálhatnak ki a gyerekek, lesz például tojáskeresgélés, rajzolás, célbadobás is, a feladatokat teljesítők között színházi belépőket, látogatói jegyeket és tárgynyereményeket sorsolnak ki. Hétfőn húsvéti locsolóversért csokitojás jár a gyerekeknek, 14 órától pedig a barlang kőbányászati, kőzettani és őslénytani múltját bemutató témaparkban indul rendhagyó tárlatvezetés.

Nem csak a nyitó hétvégén lesznek rendhagyó tárlatvezetések a Kőfejtő-témaparkban: az idei újdonságként „Barlangoló” névvel útjára indított program minden hónap második szerdáján, 11.00 és 15.00 órakor várja a látogatókat. A vezetésekre a létszámkorlát miatt előzetes bejelentkezés szükséges.

A Barlangszínházban június 17-én, Mozart: A varázsfuvola című operájával indul a színházi szezon. A 2016-os produkciókra tavaly szeptemberben kezdődött meg a jegyárusítás, eddig közel nyolcezren váltottak jegyet az előadások valamelyikére, köztük számos külföldi utazásszervező. Az eddigi jegyeladások alapján a Macskák és a Szép nyári nap című előadások a legnépszerűbbek a közönség körében. A Fertőrákosi Barlangszínház idén is műfajok sokaságát kínálja közönségének: opera, operett, musical, táncjáték és koncertek helyszíne is lesz. A színházi előadásokat neves társulatok, többek között a Budapesti Operettszínház és a Madách Színház vendégjátékában láthatják a nézők.

Részletek a www.fertorakosikofejto.hu és www.barlangszinhaz.hu oldalakon.

Legnépszerűbb cikkek