| 2021. augusztus. 6. | 1 perc olvasás

Szigorítások augusztus 15-től Ausztriában

Ausztria ismét szigorít: augusztus 15-től jönnek az új szabályok, a Magyarországról érkezőknek továbbra sem kell előre regisztrálniuk. Egyes helyeket viszont szigorúbb feltételek mellett vehetnek majd igénybe az országba látogatók.

A szállodák, az éttermek, az éjszakai szórakozóhelyek, a boltok, a színházak, valamint a múzeumok és szabadidő-központok is jó ideje nyitva vannak, azonban ezeket a szolgáltatásokat augusztus 15-től szigorúbb feltételek mellett vehetik csak igénybe az országba látogatók. Jelenleg mindenki, aki valamelyik EU-s engedéllyel rendelkező koronavírus elleni oltás első adagját megkapta, vagy a járvány kezdete óta átesett már a fertőzésen, szabadon mehet bárhová – vacsorázni, szórakozni egyaránt.

A hónap közepétől már csak azoknak lesz szabad bejárásuk ezekre a helyekre, akik a vakcina mindkét dózisán túl vannak (illetve a Johnson & Johnson egykomponensű oltás után minimum 22 napnak kell eltelnie). Az említetteket igazoló dokumentumok (pl. EU-s oltási igazolás vagy zöld útlevél) kiváltható egy 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel vagy egy olyan dokumentummal, amely bizonyítja, hogy a tulajdonosa nem több mint 90 napja esett át a koronavírus-fertőzésen.

A beoltottak közül sem jogosult azonban mindenki arra, hogy étterembe, moziba vagy szállodába menjen: akik több mint 270 napja szereztek valamelyik vakcina által védettséget a koronavírus ellen, csak PCR-teszt elvégzése után látogathatják az intézményeket.

A Ciprusról, Spanyolországból, illetve Romániából Ausztriába érkezőkkel szemben már szerda (augusztus 5-e) óta életbe léptették a korlátozásokat.

Borítókép:illusztráció

Legnépszerűbb cikkek