| 2021. május. 24. | 1 perc olvasás

Szigorú feltételekkel engedélyezi a látogatást a Soproni Gyógyközpont

Az Országos Tisztifőorvos határozata alapján 2021. május 21-én a Soproni Gyógyközpontban megtörtént a teljes körű látogatási tilalom feloldása. A betegek és a munkatársak biztonsága érdekében a higiénés etikett és a látogatásra vonatkozó szabályok betartását kérik a látogatóktól.

A betegek látogatásának szabályai:

Látogatók létszáma:

Egy beteghez naponta legfeljebb 1 fő látogató mehet be, maximum 60 perces időtartamra.

Látogatási idő:

Egységesen, minden osztályon, minden napon 14-16 óra között.

A látogatás feltételei:

A látogatónak védettségi igazolással, vagy 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredménnyel kell rendelkeznie. Az ellenőrzés a Győri úti előszűrő ponton történik meg.

Maszkviselés szabályai:

A látogatónak mindvégig 3 rétegű sebészi, FFP2, FFP3, vagy ezzel azonos besorolású maszkot kell viselnie.

A koronavírusos betegek látogatásának feltételei:

A SARS-CoV-2 fertőzés miatt kezelt betegek – az Egészségügyről szóló CLIV. törvényben meghatározott, kapcsolattartás jogára vonatkozó esetek kivételével – nem látogathatók. A COVID részlegeken kizárólag a végstádiumú, illetve kritikus állapotban lévő betegeket kereshetik fel a hozzátartozók az érintett osztályvezető főorvos előzetes, írásbeli engedélyével.

Látogatásra az osztály által kijelölt időpontban, megfelelő védőfelszerelésben van lehetőség. A járványügyi előírások szigorú betartása mellett naponta egy fő hozzátartozót tudnak fogadni. Az engedélyezett látogatók számára a szükséges védőfelszerelést biztosítják. 

Borítókép; Soproni Gyógyközpont weboldala

Legnépszerűbb cikkek