| 2021. február. 8. | 1 perc olvasás

Szigorúbb ellenőrzések a határon

Ausztria megszigorítja az ellenőrzést a határokon, hisz a világjárvány idején meg kell akadályozni a nem létfontosságú utazásokat, hogy a vírus ne tudjon terjedni, főleg a mutációknak ne adjunk lehetőséget a terjedésre, jelentette be Karl Nehammer belügyminiszter-tudósít az ORF Magyarok.

A belügyminisztérium közölte, hogy kapcsolatban állnak Horst Seehofer német belügyminiszterrel az új határrendelkezésekről, ami után a többi ország belügyminiszterével is tárgyalni fognak. Ausztria Németországgal, Svájccal, Liechtensteinnel, Olaszországgal, Csehországgal, Szlovákiával, Magyarországgal és Szlovéniával határos. Hogy a szigorításokat milyen formában vezetik be, arról bővebb információ hétfő délutánra várható.

A kormány hétfőtől egyes belső korlátozásokat óvatosan felold, így megnyílhatnak az üzletek és az iskolák és egyes szolgáltatások. „Ezért a fertőzési láncot meg kell törni és az utazásokat egy minimumra csökkenteni, hogy az új vírusmutációk ne veszélyeztessék az osztrák lakosságot,“ mondta Nehammer.

Legnépszerűbb cikkek