| 2021. február. 8. | 1 perc olvasás

Szigorúbban ellenőrzik a rendőrök a járműszállító trélereket

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai - a Készenléti Rendőrséggel közösen - a schengeni belső határokon visszaállított határellenőrzés kezdetétől folyamatosan, a nap 24 órájában ellenőrzik a hazánkba belépni szándékozó járműszerelvényeket.

A járműveket szállító trélerek esetében szigorúbb ellenőrzésre kerül sor, amelynek során a vontatásra, és a megengedett legnagyobb össztömegre vonatkozó szabályok betartása kerül górcső alá. A tapasztalatok szerint a belépésre jelentkező járműszerelvények közel 30%-ánál jelentkezik szabálytalanság. Ez esetben kötelezik a járművezetőt a szabálytalanság (jellemzően többlet súly) megszüntetésére. Amennyiben erre nem mutatkozik hajlandóság, nem léphet be az ország területére.

2021. január 31-óta - a fenti két esetkörben - jogszabályi lehetőség biztosítja a magasabb összegű közigazgatási bírság kiszabását, valamint a pénzösszeg helyszíni megfizetésére kötelezést, így lehetőség van a szabályszegőkkel szembeni szigorúbban fellépésre. A rendőrség felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására!

Borítókép; police.hu

Legnépszerűbb cikkek