| 2024. április. 26. | 1 perc olvasás

Szijjártó Péter: Magyarország konzervatív és patrióta sziget egy szélsőségesen liberális tengerben

Magyarország konzervatív és patrióta sziget egy szélsőségesen liberális tengerben, a kormány pedig az állandó ostrom, a folyamatos támadások ellenére is kész megvédeni továbbra is hazánk szuverenitását – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a CPAC Hungary konferencián pénteken Budapesten.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) zárónapján Magyarországot a szólás- és véleményszabadság hazájának nevezte, „konzervatív és patrióta szigetnek egy szélsőségesen liberális, háborgó tengerben”, amely „folyamatosan ostrom alatt van”.

Szavai szerint ez az ostrom olyan fegyverekkel zajlik, amelyeket „úgy csúfolnak, hogy jogállamiság, európai uniós pénzügyi források befagyasztása, genderpropaganda vagy éppen a migrációs kvóta”.

„És mi itt, Magyarországon már tizennégy éve sikeresen védekezünk a liberális mainstream ostroma és támadásai ellen”

– szögezte le.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy

egyedül a magyarok dönthetik el azt, hogy ki léphet be az országba, és ki nem, ezért továbbra is szigorúan védik a határokat, azok illegális átlépése ugyanis bűncselekmény, nem emberi jogi kérdés.

A nemzetközi jog világosan fogalmaz. Ha valakinek háború vagy erőszakos cselekmények miatt el kell menekülnie a hazájából, akkor ahhoz van joga, hogy az első biztonságos ország területén tartózkodjon.

Nem a második, nem a harmadik, nem a negyedik, hanem az első biztonságos ország területén

– húzta alá.

„Mi, magyarok megmutattuk, hogy ez hogyan működik: minden Ukrajnából menekülőt befogadtunk, s minden illegális migránst megállítottunk” – tette hozzá.

A miniszter végül leszögezte, hogy a magyar kormány nem adta fel az őszinteséget, „a világos, egyenes beszéd luxusát” sem.

Mert mi, magyarok a politikai stabilitásunk miatt azt teszünk, amit mondunk, és azt is mondjuk, amit gondolunk

– fogalmazott.

Ennek kapcsán pedig kifejtette, hogy mindezt csakis az tette lehetővé az utóbbi tizennégy év folyamán, hogy az emberek ehhez minden eszközt megadtak négy kétharmados választási győzelem formájában.

„Egy demokrácia akkor is demokrácia, ha nem a liberálisok nyernek a választáson. Csak azért támadják, alázzák a magyar demokráciát Brüsszelben, Washingtonban, Berlinben, és ki tudja még, hogy hol, mert a liberálisokat a magyar emberek 2010 óta pontosan oda küldik minden választáson, ahova valók, azaz az ellenzékbe” – mondta.

 

 

Borítókép forrása: mti.hu

Legnépszerűbb cikkek