| 2019. április. 18. | 1 perc olvasás

Színes programkínálat a hosszú hétvégére

Aktív lesz a húsvéti hétvége Sopronban és környékén. Tojáskeresések, állatsimogató, óriási fajátékok, rengeteg kézműves foglalkozás – ez csupán apró szelete annak a sok programnak, amely az ünnepen várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat.

A korábbi években is derűs hangulat jellemezte a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. húsvéti készülődését. Az „Oktatással a természet oldalán” jegyében szervezett programon a gyermekek barkácsolhatnak húsvéti díszeket, játékokat és állatokat is simogathatnak. A tojáskeresés sem maradhat el. A Károly-magaslat környékén kutathatják az ünnep jelképeit az apróságok. A program szombaton 10 órakor kezdődik, a Károly-magaslati látogatóközpontnál.  

Mára hagyományossá vált a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház Húsvéti barlangtárogató című, két napos családi programja. Április 20-án és 21-én délelőtt tíz és délután öt óra között számos program várja az apróságokat Fertőrákoson. Így megcsodálhatják az óriási fajátékokat, a nyuszi animátorokat, de részt vehetnek kézműves foglalkozásokon is.  


Forrás: Sopronmédia archív

Évente mintegy félezer embert mozgat meg a soproni Polgármesteri Hivatal Sportfelügyeleti Csoportja, és a Soproni Vasutas Sportegyesület Természetjáró Szakosztályának húsvéti tojáskeresője. A program április 22-én lesz, jelentkezni a Ligneum Látogatóközpontban lehet 9 órától. A tojásokat ezúttal is a Soproni Egyetem Botanikus kertjében kereshetik a résztvevők, akikre 1800 méter hosszú táv vár. Ez 20 ellenőrzőpontot foglal magában. A nevezés díjtalan, az első 400 beérkező gyermek csokitojást kap. A játék után a Ligneum interaktív bemutatóját 50 %-os kedvezménnyel nézhetik meg a résztvevők.

Borítókép forrása: Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház


Forrás: Sopronmédia archív

Legnépszerűbb cikkek