| 1 perc olvasás

Színes világom címmel nyílt életműkiállítása Szurokné Strassner Klárának

Harminc év munkásságából, több mint 100 alkotásból - többségében selyemfestményekből és faragott zsírkövekből - nyílt életmű-kiállítása Szurokné Klára képzőművésznek a Liszt -központ Munkácsy termében. A rendezvényen részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, valamint Tóth Éva kulturális tanácsnok.

- A Munkácsy teremben ezúttal Szurokné Strassner Klára képzőművész alkotásai tekinthetőek meg. Méltó helyszínen, méltó környezetben egy nagy soproni művésznek a munkáit tekinthetjük meg. Az alkotóra a soproni művészeti élet egy nagyköveteként tekinthetünk, hiszen számos hazai és külföldi kiállítás után most újra itt, Sopronban is láthatóak a művei - fogalmazott a polgármester.

Fotó: Griechisch TamásSzurokné Strassner Klára a kilencvenes években merült el újra a művészetekben, éveken keresztül több hazai és külföldi művésztáborban fejlesztette tudását. Selyemképeit nem a hagyományos technikával, hanem saját módszerrel készíti. 1995 óta a Soproni Képzőművészeti Társaság tagja, vezetőségében több cikluson át munkálkodott.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek