Szívesen választanak különleges ízű fagylaltokat a soproniak

A legnagyobb melegben igazán jól esik egy hűsítő fagylalt! Mint minden évben, idén is vannak sláger ízek, de természetesen az olyan klasszikusok is szerepelnek minden fagyizó palettáján, mint a csokoládé-, a málna- vagy az eperfagyi. Ha valaki saját kezűleg szeretné elkészíteni a gombócos hűsítőt, rövid idő alatt otthon is megteheti.

Igazi magyar eperből készül az eperfagyi alapja egy soproni fagyizóban. Igyekeznek a tradicionális receptekből a lehető legkevesebb összetevő felhasználásával elkészíteni a fagylaltokat. A vendégek kedvelik az új, formabontó ízeket is a klasszikusok mellett.

- Szerencsére a vendégek kifejezetten nyitottak az új ízekre, és kifejezetten örülnek, amikor például fűszernövénnyel keverünk egy gyümölcsöt, vagy ha sót alkalmazunk, és sós irányba visszük el a fagylaltot. Ami mondjuk 10 éve még nagyon furcsán hangzott volna, az most már népszerű íznek számít; így egy sós csokoládé vagy egy sós pisztácia - mondta el Nyeső Gábor, a Kiwi Fagylaltozó tulajdonosa.

Nyeső Gábor
Nyeső Gábor
Fotó:PGK

Ha saját szánk íze szerint szeretnénk elkészíteni a fagylaltot, akár otthon is nekiállhatunk mi magunk is, olyan alapanyagokból, amik minden háztartásban fellelhetők, és még fagylaltkészítő gép sem kell hozzá, csak cukor, víz és gyümölcs. Különböző formákban készíthetjük el a fagylaltunkat, akár jégkrémnek, akár gombócozható formában, a siker és az ízélmény garantált.

- Arra kell ügyelni, hogy a cukor teljes mértékben feloldódjon a vízben a hevítés során, utána egy kicsit pihentetjük, hogy ne melegen eresszük rá a gyümölcsre, így megmaradnak benne az értékes tápanyagok és vitaminok, illetve  a hűtőt sem terheljük a meleg alappal - tette hozzá Nyeső Gábor.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: fagylalt

Legnépszerűbb cikkek