| 2019. október. 14. | 1 perc olvasás

Szlovákiában remekeltek a Castrumosok

A 2019-es őszi Kyokushin karate versenyszezon második állomása volt a "Kovács Kata Zsófia Nemzetközi Emlékverseny" Dunaszerdahelyen, ahonnan a Castrum 14 éremmel tért haza. 7 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzérmet harcoltak ki a kapuvári karatékák Szlovákiában a hétvégén.

20 Kyokushin Karate egyesület 200 fő feletti létszámmal képviselte magát szombaton Dunaszerdahelyen, hogy lerójják tiszteletüket egykori karatés társuk emléke előtt.

A fiatalon elhunyt felvidéki Kovács Kata Zsófia emlékére rendezett nemzetközi bajnokságon 5 tatami várta az utánpótlás versenyzőket. Már a 7 éves korú fiatal karatékák is kipróbálhatták magukat az éles küzdelemben. Természetesen teljes védőfelszerelésben küzdötték le a szükséges küzdőidőt, ügyelve a fiatalok testi épségére, egészségére.

Nem is volt dolga az orvosoknak. Annál inkább az edzőknek, és segítőiknek.

Az 5 tatamin zajló küzdelmek elég pergősek voltak, és bizony előfordult, hogy egyszerre 3 tatamira is Castrumos sportolót szólítottak.

A kapuvári harcosok remekeltek, 7 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzéremmel zárták a napot.

Aranyérmesek:

Szalai Márk, Horváth Nándor, Szalai Kitti, Gere Boglárka, Szücs Ákos, Németh János és Hoffer András

Ezüstérmesek:

- Endrődy Csongor és Varga Csanád

Bronzérmesek:

- Fülöp Levente, Horváth Máté, Németh Virág, Szeg Fanni és Szántó Ádám

 

"- Nagy szükség van az ilyen versenyekre, ahol a legfiatalabbak is tatamira léphetnek. Ezen a versenyen tapasztaltsági szint szerint is elvoltak osztva a gyerekek a kategóriákban, nemcsak életkor és nem szerint. Így korrektebb képet kaphattunk mi edzők versenyzőink felkészültségéről, hiszen egy kezdő harcosnak vajmi kevés esélye lenne tapasztaltabb társával szemben. Igazi motivációs verseny kerekedett ki, melynek tapasztalataira bátran építhetünk. Az pedig, hogy cseh, horvát és szlovák gyerekekkel is küzdhettek a fiatalok, az még jobban fokozta az győzelmek ízét. "- adta tudomásunkra Sensei Pantelics Péter a Castrum SC Kapuvár elnöke.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: Castrum SC

Legnépszerűbb cikkek