| 2020. szeptember. 20. | 1 perc olvasás

Szociálpedagógus-szakos egyetemi hallgatók ismerkedtek a bűnmegelőzéssel

Bűnmegelőzési foglalkozást tartott egyetemi hallgatóknak a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója. Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy a két nap során a drogfogyasztás, az internetes- és fizikai zaklatás, a bullying és a családon belüli erőszak témaköreit átfogóan ismertette a szociálpedagógus-szakos levelezős hallgatóknak - közölte a police.hu oldalon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar szociálpedagógus-szakos levelezős hallgatóinak pénteken és szombaton tartott foglalkozáson az élménypedagógia került előtérbe. Ennek a hatékony módszernek az alkalmazásával olyan mély bevésődés érhető el, amely minden helyzetben előhívható és hasznosítható.

Például amikor valaki veszélyhelyzetbe kerül, vagy kísértésnek van kitéve, akkor a megélt és feldolgozott élmények működni kezdenek, ez pedig segíti az adott szituációban a helyes döntés meghozatalát. Felgyorsítják a reagálást és lehetővé teszik a hatékony viselkedésforma azonnali megtalálását. Az adott helyzetben felidéződnek azok a viselkedési minták, amelyek a megfelelő, erkölcsileg helyes és tudatos döntéshez vezetnek, ezáltal elkerülhető az elkövetővé, vagy áldozattá válás.

Babelláné Lukács Katalin előadása során átfogóan érintette a drogfogyasztás, az internetes- és fizikai zaklatás, a bullying és a családon belüli erőszak témaköreit.

A jó hangulatú foglalkozást követően a hallgatók saját elmondásuk alapján rengeteg hasznos, munkájuk során alkalmazható tudással gazdagodtak.

Legnépszerűbb cikkek