Szökött embercsempészt és illegális migránsokat fogtak a rendőrök

Szökött embercsempészt fogtak el a csornai rendőrök Rábacsanakon, majd nem sokkal később három illegális migránst Zsebeházán szerdán – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint kedd délelőtt Szil településen a rendőrök egy bolgár rendszámú gépkocsit akartak ellenőrizni, azonban a rendőri intézkedés alól a sofőr és több utasa is kivonta magát, elmenekülve a helyszínről. Az intézkedések során kiderült, hogy a sofőr a járműben illegális migránsokat szállított.

A csornai rendőrök a kutatás során szerda reggel Rábacsanakon, a Hunyadi utcában lévő bokros területen elfogták az 52 éves ukrán sofőrt, majd nem sokkal később Zsebeházán, a Kossuth utcában a gépkocsi három külföldi utasát is megtalálták. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járőrök a sofőrt és a három migránst előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra, az ukrán férfit az ellene indított büntetőeljárásban embercsempészés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szerdán a rendőrök a megyében további hat férfit ellenőriztek Albertkázmérpuszta és Várbalog között. Az ellenőrzés során öt személy magát szír, egy pedig palesztin állampolgárnak vallotta, de magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egyikük sem tudta igazolni, így meghallgatásukat követően őket is - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően - visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – olvasható a tájékoztatásban.

 

Borítókép forrása: www.police.hu

Legnépszerűbb cikkek