| 2020. január. 22. | 1 perc olvasás

Szolga csak egy van, az Isten

Telt ház fogadta a Magyar Kultúra Napja előtt tisztelgő, „Szolga csak egy van, az Isten” című, Weöres Sándor műveiből összeállított ünnepi előadást a Soproni Egyetem közgazdaságtudományi karán szerdán este. Az est főszereplői: Gryllus Dániel, Kossuth-díjas előadóművész és Dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Magyarországi Luther Szövetség soproni csoportjai, valamint a Soproni Kálvin Kör meghívására érkeztek Sopronba.

- Minden évben valamilyen felekezethez tartozó kulturális értelmiségi egyesület szervezi ezt az ünnepet, idén az evangélikusokra jutott ez a szép feladat – mondta Pelikán András, a Soproni Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze. – Elgondolkodtunk azon, hogy melyik előadás az, amelyik kötődik az egyházunkhoz és a magyar kultúrához is, mindemellett hiteles, értékes üzenetet ad át a közönségnek. Így esett a választásunk Gryllus Dánielre, akinek az életműve generációkon átívelve nagyon sokat ad, a küldetése, a hitvallása is az, hogy a magyar kultúra gyöngyszemeit közel hozza az emberekhez. A Magyar Kultúra Napját január 22-én ünnepeljük, és sajnos ez egyben Weöres Sándor halálának idén már a 31. évfordulója. Tavaly, a kerek évfordulón született egy mély üzenetű előadás, amely ennek szellemében most elérkezett Sopronba is. 


fotó: Griechisch Tamás

Az előadáson Dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök is megosztotta gondolatait, érzéseit a versekhez kapcsolódóan. Mint portálunknak kiemelte: - Az egyház kultúrateremtő szerepe nagyon nagy. A mai este is arról szól, hogy mit jelentenek a versek a hitélet szempontjából, hiszen például Weöres Sándor költeményei lélekmelengetők mindenki számára. 


fotó: Griechisch Tamás

Az est fényét emelte a Fidelissima Vegyeskar és Molnár Anikó színművész előadása. Az ünnepi előadáson részt vett Dr. Farkas Ciprián, polgármester és Tóth Éva önkormányzati képviselő is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek