| 2018. február. 11. | 1 perc olvasás

Szombat esti időutazás - Soproni Huszárbál 2018

A boldog békeidők Sopronjának egyik legjelentősebb társadalmi eseménye volt a farsangi tiszti bál, melyet az idén hetedszer elevenített fel a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület. Helyszíne a Pannónia Szálló volt, melyet egykoron Ferenc József is meglátogatott.

A Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület a 9. Nádasdy huszárezred hagyományainak ápolója. Ez az ezred 1884-tõl, 1914-ig, 30 évet töltött Sopronban, a városi élet meghatározója volt. Az Osztrák-Magyar Monarchia idejében a legnépszerűbb események egyike a tiszti bál volt, ahol nem csak városunk, hanem Ausztria magasrangú katonái is megjelentek.

A huszárbál a hagyományoknak megfelelően a nyitótánccal kezdődött, amely a francia négyes volt. A soproni egyesület tagjai által bemutatott koreográfiát követően a vacsora következett. A bál első részében a kiosztott táncrend szerint bécsi keringőt, polkát, és csárdást táncolhattak a résztvevők. Az esemény jól ötvözte a múltat és a jelent, hiszen a kötelező táncokat követően a Galaxy zenekar szórakoztatta  a vendégeket vasárnap hajnalig.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek