| 2023. március. 29. | 1 perc olvasás

Szombaton bemutató és tojásfestés is lesz a Hegykői Csipkeházban

Április elsején Kóczánné Ács Szilvia győri tojásfestő népi iparművész tart bemutatót a húsvéti tojásfestésről a Hegykői Csipkeházban, ahol régi húsvéti képeslapokból is nyílik kiállítás. A Hegykői Csipkeház, a gyógynövénykertje és a pajtamúzeum már készen áll a vendégek fogadására, a tavasz köszöntésére, Húsvét ünnepére. Az elsősorban Szigethy Istvánné höveji csipkéinek otthont adó épületben ezúttal  vendégek  is várják az érdeklődőket

Április 1-jén 11 és 17 óra között tojásfestés lesz a Csipkeházban Kóczánné Ács Szilvia győri tojásfestő népi iparművész vezetésével. Mellette régi húsvéti képeslapokból is nyílik kiállítás. A megnyitó alkalmából köszöntőt mond 11 órakor Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. 

A művészi, gyönyörű hímes tojásokból lehet majd vásárolni is, illetve Kóczánné Ács Szilvia remekeiből is lesz egy bemutató. Aki szeretne maga is festeni, vigyen magával főtt tojást - akár többet is!

A Csipkeház (Hegykő, Kossuth utca 37.) április 10-én, húsvéthétfőn is várja az érdeklődőket 11 és 17 óra között. Mindkét napon ingyenes lesz a belépés.

Címkék: Hegykő

Legnépszerűbb cikkek