| 2017. szeptember. 2. | 2 perc olvasás

Szombaton sportolt Sopron! (galéria)

Úszósapkában futni? Tornadresszben atletizálni? Dogiban a sportlövészet rejtelmeibe elmerülni? Bármi lehetséges volt a Sportolj Sopron 2017-es rendezvényén szombaton!

2017. szeptember másodikán először rendeztek családi sportágválasztó napot a Sopronban, melynek a Novomatic Aréna nagyterme illetve a Városi Stadion edzőpályája adott otthont. A több száz látogató láthatóan nagyon jól érezte magát, amit az is bizonyít, hogy mindenhol a jókedv, a mosoly, a vidámság volt főszerepben. 

A rendezvényen a helyi sportegyesületekkel való ismerkedés mellett lehetőség nyílt bármely sportág kipróbálására, ahol az edzők hasznos információkkal, tippekkel is ellátták a látogatókat és ahol egy érdekes játékra is invitálták a résztvevőket a szervezők egy "útlevél" jellegű pecsétgyűjtő füzettel. A játék lényege annyi volt, hogy az ingyenes "útlevélbe" öt részvételi pecsétet kellett gyűjteni a sportágak bemutatóhelyein, majd azt bedobva egy gyűjtőládába csak várni a zárórendezvényt, ahol értékes sportfelszereléseket sorsoltak ki a résztvevők között a támogatóknak köszönhetően. 

Dr. Simon István, Sopron alpolgármestere a helyszínen elmondta, hogy Sopron nemzeti sportváros, ahol bátran alapozhatunk a komoly sportsikerekre, a tudásra, amit a város több évtizedes szerteágazó sportteljesítményei is igazolnak. Nem szabad azonban elfelejteni azt, hogy az aktív sportolás a megmérettetéseken, a versenyeken, a sikereken is túlmutatnak, hiszen azok az egészséges életmódra nevelnek, amely többet ér bármely elismerésénél.

Ez a rendezvény azon túl hogy lehetőséget biztosít a sportegyesületeknek a bemutatkozásra - tette hozzá az alpolgármester - nagy segítség a gyerekeknek, a fiataloknak de akár a felnőtteknek is, hogy személyes, gyakorlati ismerkedés után válasszanak számukra egy olyan sportolási lehetőséget, amely aztán akár az életük részévé is válik. Szerencsések vagyunk, hiszen nagy választékból meríthetünk, ahol remek sportpályák, kitűnő szakemberek állnak a rendelkezésünkre és ahol minden bizonnyal örömmel fogadnak bárkit életkortól függetlenül az év bármely napján.

Dr. Simon István alpolgármester hozzátette, hogy a sportágválasztó napon huszonhat helyi sportegyesület huszonkét sportággal képviseltette magát, amely így igazán gazdag kínálatot nyújtott a résztvevők számára. Külön örömét fejezte ki, hogy rengeteg gyerek vett részt a rendezvényen és töltötte el a napot az egészséges életmód tükrében, ahol rengeteg csillogó szempárt, vidámságot és mosolyt látott. 

Kiemelte hogy külön köszönet jár a szervezőknek és a sportnap támogatóinak, szponzorainak akik lehetővé tették hogy megrendezésre kerülhetett ez az esemény, amely remélhetőleg évről-évre visszatérő rendezvénye lehet a városnak. 

Csiszár Szabolcs, SMJV.  Sportfelügyeleti csoportjának a vezetője elmondta, hogy köszöni a résztvevő egyesületek aktív részvételét, amely így valóban egy sokszínű sporteseménnyé válhatott és segítséget nyújtott azoknak, akik még csak ismerkednek egy-egy sportággal. Hozzátette, hogy egy hasznos kiadvánnyal is kedveskednek ezentúl a soproniaknak, amelyben az összes helyi sportegyesület bemutatásra került és amelyben azok elérhetőségei is szerepelnek, így áttekinthetővé téve a lehetőséget azoknak akik érdeklődnek valamely sportág után. 

A tartalmas sportnap a nyeremények kisorsolásával zárult, hol rengeteg ajándék -  labdák, hátizsákok, sportfelszerelések - került átadásra azok között, akik leadták a pecsétgyűjtő füzetüket a szervezők gyűjtőládájába. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek