| 2021. február. 20. | 3 perc olvasás

Szoros csatában győzött a Sopron Basket

A bajnokság 13. fordulójának rangadóján a Sopron Basket 85-79-es győzelmet aratott az UNI-Győr – MÉLY-ÚT otthonában. Ezzel a sikerével a további eredményektől függetlenül az alapszakasz első helyét is bebiztosította Gáspár Dávid együttese.

Jelena Brooks és Brianna Kiesel kosárváltásával indult a tabella első két helyezettjének rangadója. Az első negyedben jellemzően a Győr járt előrébb. Alig telt el több, mint három perc, amikor Dombai Réka dupláját követően már 9-4-re vezettek Iványi Dalma tanítványai. Gáspár Dávid 13-8-nál kért időt, de ezt követően Török Ági triplájával 16-8-ra módosult az állás. Gabby Williams és Briann January villanásaival kezdte meg a felzárkózást a Sopron.

A negyed hajrájában mindkét oldalról egy-egy remek triplát jegyezhettünk fel Dubei Debóra és Varga Alíz révén. A Sopron 21-17 után Határ Bernadett négy pontjával egyenlített, majd a játékrész végén Brianna Kiesel támadóhibáját követően Briann January büntetőjével 22-21-re a vezetést is átvette a veretlen listavezető. A második etap forgatókönyve hasonlóan alakult, mint az elsőé. Brianna Kiesel büntetőire Megan Walker válaszolt, majd Török Ági hármasával, illetve Beatrice Mompremier és Dubei Debóra pontjaival elszakadt a Győr.


Fotó: gyorikosar.hu

Az első negyedben nyolc, a másodikban kilenc pont volt a legnagyobb hazai előny. 33-24 után Jelena Brooks állt a Sopron Basket élére. Egymaga 9 pontot szerzett, amivel 33-33-nál egyenlített a Sopron. Ekkor még több, mint három perc volt a félidőig. Fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Jellemzően már a Sopron járt előrébb, Gabby Williams öt pontot is szerzett a hajrában. Végül 20 perc után 44-41 állt az eredményjelzőn. Győri oldal a 13 pontos Brianna Kiesel, a soproniaknál a 11 pontos Jelena Brooks volt a legeredményesebb.

Gabby Williams a harmadik negyed elején ott folytatta, ahol a félidő végjátékában abbahagyta. Az első támadásból triplát értékesített, majd nem sokkal később közelebbről is betalált. Ezzel már 51-41-re módosult az állás. Először alakult ki kétszámjegyű differencia. Iványi Dalma gyors időkérése után Williams vezetésével 13 ponttal is ellépett a Sopron.

A harmadik negyed közepén egyértelműen a listavezető fölénye rajzolódott ki. Jelena Brooks büntetői után 60-45-re ment a Sopron. Úgy nézett ki, hogy a rangadót eldöntő futást láthatjuk ezekben a percekben. Dubei Debóra tripláival vett újra lendületet a Győr. A következő három percben a soproniak mezőnykosarat nem értek el. Mindössze Fegyverneky Zsófia büntetőivel gyarapodott a vendégek pontjainak a száma. Ez idő alatt 62-55-re visszazárkózott a házigazda.

A harmadik negyed hajrájában Tina Krajisnik és Weninger Virág egy-egy dupláját jegyezhettük fel. Az utolsó 10 percnek 64-57-ről futottak neki a felek. Briann January és Megan Walker tripláival 70-61-re újra ellépett a Sopron. Brianna Kiesel és Török Ági azonban 70-66-ra felhozták a Győrt. Ezzel pedig teljesen nyílt lett az egyre keményebbé váló mérkőzés.


Fotó: gyorikosar.hu

A Győr nem csak szorossá tette az eredményt, de Dubei Debóra triplája és Török Ági ziccere után 75-74-nél a vezetést is átvette. Az utolsó két percbe 77-76-os győri előnyről fordultak a felek. Jelena Brooks triplájával 79-77-re fordított a Sopron. Időkérés után a következő támadásából nem talált be a Győr, Határ Bernadett viszont nem hibázott, amivel 83-79-re módosult az állás. Az utolsó perchez érkezve Török Ági két büntetője még visszahozta a Győrt, de Határ Bernadett jó helyzetfelismeréssel visszaállította a 4 pontos különbséget. Az utolsó percben már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a Sopron. A 85-79-es végeredményt Fegyverneky Zsófia büntetői alakították ki.

Borítókép; gyorikosar.hu

Legnépszerűbb cikkek