| 2018. február. 28. | 2 perc olvasás

Nagy hajrát követő vendég győzelem

A Sopron Basket nagy csatában 60-55-re alulmaradt a Fenerbahce gárdájával szemben az Euroliga negyeddöntő első meccsén. Ezzel a török együttes 1-0-s előnyre tett szert az egyik fél második győzelméig tartó párharcban.

Nagyszerű hangulatban indult a mérkőzés.  A sokszoros olasz válogatott Giorgia Sottana találata vezette fel a csatát. Erre Tina Jovanovic két kiváló megmozdulással válaszolt. 4-3 után azonban a törökök egy 10-0-ás futást mutattak be. Roberto Iniguez gyorsan időt is kért, amit Yvonne Turner büntetői és Fegyverneky Zsófia duplája követett. A különbség 6-9 pont között állt be, 10 perc után 22-13-ra vezetett a Fenerbahce.


www.fiba.com

Egy negyeddöntőhöz méltó magas hőfokú, feszült találkozót láthatott a szép számú soproni közönség. A második negyedben közel három percig egyik csapat sem talált be. Anastasiya Verameyenka duplája törte meg a kosárcsendet. Ezt követően felváltva estek a találatok. Soproni részről Yvonne Turner, Dubei Debóra és Jelena Milovanovic volt eredményes. A nagyszünet előtti utolsó három percbe 28-17-ről érkeztek a hazaiak, de Turner triplája és Aleksandra Crvendakic jó helyzetfelismerése 30-24-re felhozta az együttest. Felélénkült támadásban mindkét csapat. A félidőt végül Danielle Page duplája zárta, ami 34-28-as állást eredményezett.


www.fiba.com

A harmadik negyed első találatát Aleksandra Crvendakic szerezte, majd Jelena Milovanovic is eredményesnek bizonyult. Amikor Crvendakic triplája célt ért, 42-41-nél már csak 1 ponttal járt előrébb a Fener. Rendkívül fontos lett volna kihasználni az adódó lélektani előnyt. A fordítás azonban nem jött össze egészen 49-42-ig lépett el a Fenerbahce.A harmadik negyed utolsó percében Crvendakic és Turner  hozta közelebb a hazaiakat. A végjátékban esély nyílt a bravúrra. Sottana fegyelmezetlensége után Milovanovic által értékesített három büntetővel kezdte meg a felzárkózást a Sopron. Turner és Crvendakic pedig az utolsó perchez érkezve 58-55-re hozta fel a hazaiakat. Ez azt jelentette, hogy a végjátékban kétszer is támadhatott az egyenlítésért a magyar csapat. Négy másodperccel a vége előtt Turner hárompontos kísérletét blokkolta Verameyenka. Ezzel eldőlt a meccs, egy sportszerűtlennel büntetett taktikai fault után Plum alakította ki a végeredményt. A Fenerbahce 1-0-ra vezet az egyik fél második győzelméig tartó párharcban, melynek második felvonását jövő héten szerdán rendezik Isztambulban.

Legnépszerűbb cikkek