| 2023. április. 3. | 1 perc olvasás

Szoros tavaszi hétvégék a Castrumban - Csipeszharc- és Európa Bajnokság - mindenhol sikeres szereplés

Igencsak kijutott a tennivaló a Castrum SC Kapuvár háza táján a tavasz beköszöntével. Az egyesület meghívásos karateversenyt szervezett óvodások és kisiskolások számára, majd pedig Svédországból, a Shinkyokushin Európa Bajnokságról tértek haza sikeresen.

Március utolsó vasárnapján, a Castrum SC legfiatalabb sportolói csipeszharcban és -küzdelemben mérték össze tudásukat a "Castrum Kupa Csipeszharc és Karate verseny" rendezvényen Kapuváron. Több tucat óvodás és kisiskolás versenyzett egymással, hogy a nap végére éremmel a nyakukban, boldogan térjenek nyugovóra. A versenyre többek közt Répcelakról és Sopronból is érkeztek fiatalok.

Csipeszharc

 

Európa-bajnokságon szerzett bronzérmet a castrumos harcos Göteborgban, a Shinkyokushin Karate Felnőtt Európa Bajnokságon.

21 nemzet 210 kvalifikációt szerzett harcosa mérettette meg magát a hétvégén Svédországban, a Shinkyokushin Karate Európa Bajnokságon. A Castrum SC Kapuvár sportolója, Szalay Berta a női -65 kg-os kategóriában 16-os tábláról indulva küzdötte fel magát a dobogó harmadik fokára. A magyar válogatott az éremtáblázat 7. helyén végzett, ahol 1 arany- és 5 bronzérmet szereztek a magyar karatékák.

EB dobogó

"- Nagyon büszke vagyok Bertára. Remek felkészülésen vagyunk túl. Gyimes Niki (Győr) és Pápai István (Siklós) is nagyban kivették a részüket, mivel Berta Pécsen egyetemista, és az edzéseken kívül a temérdek utazás töltötte ki szabadidejét. Sajnálom, hogy a bírók elvették a döntőbe jutás lehetőségét, ennek ellenére boldog vagyok és örülök Berta Eb-bronzérmének. Célunk a júniusi debreceni Európa-bajnokságon a súlycsoport nélküli kategóriában kvótát szerezni az őszi tokiói világbajnokságra - tudatta Sensei Pantelics Péter, a Castrum SC Kapuvár elnöke.

Pantelics - Szalay- Gyimes

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek