Sztárok a My Fair Ladyben

Szolnoki Tibor, Zsadon Andrea, Mikó István, a soproni társulat tagjai mellett a fővárosi fiatal színész és énekes generáció egyik tehetsége, Kisfaludy Zsófia is színpadra lép a My Fair Lady című musicalben Petőfi Színházban áprilisban. A rendező a Jászai-díjas Radó Denise.

A társulat gőzerővel készül a Macbeth februári bemutatójára, a közönség viszont ennél is tovább néz. A zenés előadásokat kedvelő soproni nézők már nagyon várják a My Fair Lady tavaszi premierjét. Nagyszabású, látványos, zenekaros, énekkarral megerősített produkció készül majd a műfaj elismert színészeinek közreműködésével.

Az előadásban Henry Higginset, a fonetika professzorát a Jászai-díjas Szolnoki Tibor alakítja. Ő az elmúlt évadokban az Evitában, A bábjátékosban és a Csárdáskirálynőben is színpadra lépett nagy sikerrel a teátrumban.

Eliza Doolitle, a virágárus lány Kisfaludy Zsófia lesz, aki úgyis kötődik a Sopronhoz, hogy édesanyja Hűvösvölgyi Ildikó régebben játszott a leghűségesebb városban. Az alma pedig nem esett messze a fájától. A fiatal színész és énekesnő több zenés produkcióban szerepel, szerepelt a Madách Színházban, az Operettszínházban, a Győri Nemzeti Színházban, turnézott külföldön is különböző darabokkal.

A soproni My Fair Ladyben Alfred P. Doolitle csatornatisztító szerepében a Jászai-díjas Mikó István látható. Az egykori színházalapító-igazgató, színművész mindig szívesen jön játszani a városba. A Macskajáték, a Csárdáskirálynő és A dzsungel könyve vastapsos fogadtatás után valószínűleg sokan örülnek, hogy ismét színpadra lép.

Mrs. Pearce, Higgins házvezetőnője a musicalben a szintén Jászai-díjas Zsadon Andrea lesz. Az operett műfaj elismert sztárja is kedveli Sopront, ahol többször lépett már fel, szereti a közönség.

A darabban Pickering ezredest Horányi László formálja meg. Az üvegcipőben, A revizorban elért sikere után rövidesen a Macbethben is találkozhat vele a publikum.

Mrs. Higgins bőrébe a Jászai-, Aase- és Déryné – díjas Horváth Zsuzsa bújik. A helyi nézők őt is megkedvelték. Egyebek mellett a Kabaréban, a Macskajátékban, Az üvegcipőben, A revizorban, a Liliomban és legutóbb a Fehérlófiában nyújtott emlékezetes teljesítménye miatt.

Szőcs Erika Mrs. Eynsford – Hill szerepét alakítja majd. A soproni társulat zenés specialistája, Savanyu Gergely  Freddyt játssza a produkcióban, amelyben látható Sárdy Zoltán, Major Zsolt, Farkas Tamás, Horváth László, Simon Andrea, Ács Tamás, Papp Attila és Kiss Noró is.

A musical ismét feladatot ad majd a Sopron Balett tagjainak, a koreográfus ezúttal a Harangozó-díjas Sebestyén Csaba. A zenei vezető és karmester Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész, a díszlet- és jelmeztervező pedig a Jászai-díjas Csík György.

A bemutató április 1-én lesz.

 

nyitókép: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek