Sztárokkal és ismert soproniakkal forgatnak klipet a városról

A ROAD MOVIE projektben hazai szerzőket és előadókat kértek fel, hogy olyan dalokat írjanak, amelyekben a hozzájuk legközelebb álló tájak, régiók, falvak, városok elevenednek meg, vagy éppen az ezekhez fűződő emlékeik ihlették őket. A szerzők mellett neves zenei és játékfilmes rendezők készítenek klipet az adott dalokhoz. Az országjáró ROAD MOVIE sorozat újabb állomása Sopron, a Sopron felé című dallal.

A szerzőpáros Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere és Jumodaddy, az Irie Maffia és a Kelemen Kabátban zeneszerzője. “Hat évvel ezelőtt már született egy dal, akkor a VOLT Fesztivál felkérésére a Halott Pénz és a Wellhello írta meg az Emlékszem Sopronban című himnuszt, amely azóta közel 25 milliós nézettséget ért el. A hatalmas siker után nagy feladat volt újra Sopront választani témául. Ezúttal a népszavazás századik évfordulója szolgáltatta az apropót.” - mondta el Lobenwein Norbert, a ROAD MOVIE producere. "Tizenkét dal született eddig, az egész országot szinte körbejártuk, most Sopronba is sikerült eljutni, örömmel tértem haza szülővárosomba - tette hozzá Lobenwein Norbert.

Marsalkó Dávid, aki szövegíróként és társproducerként is közreműködik a Sopron felé című dalban elmondta, a szám előadóit ő kérte fel a közös együttműködésre. A zenész hozzátette: a dal egy érzésről szól, amely a várakozást a fontos úticélunk elérését fogalmazza meg. Sopronhoz több szállal is kötődik a Halott Pénz frontembere, hiszen pár évvel ezelőtt a VOLT Fesztivál himnuszának megalkotásában működött közre.

A dalt egy igazi allstars csapat adja elő, olyanok, akik nem soproniak, de sok emlékük fűződik a városhoz. Rúzsa Magdi, Lábas Viki (Margaret Island), Schoblocher Barbi (Blahalouisiana) Fluor Tomi, MC Columbo (Irie Maffia, Brains), Járai Márk és Marsalkó Dávid (Halott Pénz) mellett vendégként a soproni gitáros-zeneszerző, Madarász Gábor is részt vállalt a dalban.

A ROAD MOVIE klipet a napokban forgatják Sopronban, sok-sok ismert helyi lakos részvételével.

A Road Movie produkció fontos része a Road Movie Guide Tillával sorozatnak. Ezekben a félórás filmekben az előadók részletesen bemutatják a dalaikat ihlető tájakat. Ebben a szegmensben ismert soproniak is feltűnnek és kalauzolják a vendégeket.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: Road Movie

Legnépszerűbb cikkek