| 2017. április. 11. | 1 perc olvasás

Születésnapi koncertet adott a Soproni Juventus Koncert Fúvószenekar

Fennállásának 55. évét ünnepelte a Soproni Juventus Koncert Fúvószenekar szombaton. A jubileumi koncerten Chopin és Ziehrer művei mellett a Vangelis híres, A Paradicsom meghódítása című alkotását is hallhatták a résztvevők.

Születésnapi koncertet adott a Soproni Juventus Koncert Fúvószenekar, szombaton, a GYIK Rendezvényházban. A hangversenyen részt vett Dr. Fodor Tamás polgármester, aki köszöntőjében méltatta a zenekar munkáját.

Az együttes 1962-ben alakult, és alapvető célja a német nemzetiségi kultúra ápolása volt. Az évek során a zenekar hazai és külföldi hírnévre tett szert. Az együttes a Soproni Ünnepi Hetek állandó fellépőjévé vált, de vendégszerepeltek Svédországban, Németországban, Svájcban, Hollandiában, Ausztriában, Dániában és Oroszországban is. 

A koncerten Dr. Friedrich András vezényelte a Soproni Juventus Koncert Fúvószenekart, aki 1975 óta a zenekar karmestere. A komolyzene kedvelői olyan híres zeneszerzőktől hallhattak műveket, mint Chopin vagy Ziehrer, de felcsendült a Vangelis méltán népszerű, A paradicsom meghódítása című alkotása is.

 


kép: sopronmedia

kép: sopronmedia

kép: sopronmedia

Legnépszerűbb cikkek