| 2020. augusztus. 25. | 1 perc olvasás

Szúnyoggyérítés lesz Sopronban

Földi úton történő szúnyoggyérítés lesz Sopronban augusztus 26-án, szerdán és 27-én csütörtökön a napnyugta utáni órákban.

Az idei évben Sopron területén földi kémiai, illetve földi biológiai módszerekkel végzik a szúnyoggyérítést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az önkormányzat által megbízott vállalkozó, mivel egy új Európai Uniós rendelet miatt a korábbi légi szúnyogirtásra nincs lehetőség.

A földi úton történő szúnyoggyérítés augusztus 26-án szerdán és 27-én csütörtökön a napnyugta utáni órákban 20.30-tól várható. Rossz idő esetén augusztus 28-án pénteken és 29-én szombaton ugyanabban az időben gyérítik a szúnyogokat.

Az alkalmazott készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberekre nem veszélyes, hatóanyaga pár órán belül lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat javasolt összegyűjteni és letakarni. A kezelés időszakában és az azt követő egy órában javasolt az ajtókat, ablakokat zárva tartani és az olyan berendezéseket kikapcsolni, amelyek a külső levegő bejuttatásával szellőztetik a lakásokat. A kezelt területen termesztett gyümölcsöket vagy zöldségeket fogyasztás előtt ajánlott alaposan megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közelében nem szabad tartózkodni.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtőedényekben, vagy a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek szúnyoglárvák. A szúnyogírtó kezelés kiegészítéseként ajánlott megszüntetni, vagy lefedni a pangó vizet.

Legnépszerűbb cikkek