| 2017. július. 26. | 2 perc olvasás

Szupergyors vezetékes internetet épít a Magyar Telekom Győr-Moson-Sopron megyében is

A Magyar Telekom korszerű szélessávú vezetékes távközlési hálózatot fejleszt Győr-Moson-Sopron megye 4 járásában európai uniós támogatás felhasználásával.

A vállalat az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat keretében nyert el összesen 1,4 milliárd Ft támogatást legalább 30 Mbps sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére a Győri, Kapuvári, Mosonmagyaróvári és Soproni Járásban. Az új hálózaton a Telekom szupergyors internetet, széles TV-csatorna választékot, több képernyős filmkölcsönzési lehetőséget, HD kép- és hangminőséget, valamint az interaktív tévézés lehetőségét nyújtja majd ügyfeleinek.

A tervezés-engedélyeztetés folyamatát követően a munkálatok már több érintett településen elkezdődtek, majd szisztematikusan haladnak tovább a négy járásban. A fejlesztés teljes egészében 2018 őszén fejeződhet be a tervek szerint. A fejlesztések eredményeképpen további több mint 7.400 háztartásban lesz elérhető a legalább 30 Mbps sebességű vezetékes internet Győr-Moson-Sopron megyében. A háztartások többségét Gigabit-képes optikai hálózat építésével éri el a Telekom. A munkálatokkal járó esetleges kellemetlenségekért a Telekom a lakók türelmét és elnézését kéri. A szolgáltató reményei szerint a munkálatok végeztével a javuló szolgáltatásminőség és az újonnan elérhető szolgáltatások kárpótolni fogják az itt lakókat.

És hogy mit is jelentenek pontosan ezek a fejlesztések az itt lakók számára? Elsősorban szupergyors internetet, ezáltal egyszerűbb kapcsolattartást, gyors és biztos kép- és videóletöltést és -megosztást. HD kép- és hangminőséget, rengeteg TV-csatornát, valamint több képernyőn is elérhető filmkölcsönzést.  Új szolgáltatások válnak elérhetővé, így például már itt is használható lesz az interaktív tévézés számos már meglévő funkciója, mint például a megállítható és visszatekerhető élő adás, a programozható és egy gombnyomással rögzíthető műsorok, a digitális műsorújság, a Videotéka, vagy a tévé képernyőjén elérhető változatos online alkalmazások.

A Magyar Telekom vezető szerepet vállal a korszerű digitális infrastruktúra, és ezáltal hazánkban a digitális jövő építésében, ezért jelenleg is intenzíven fejleszti hálózatát országszerte annak érdekében, hogy minél több ember számára elérhető legyen a korszerű, nagysebességű internethozzáférés. Fejlesztéseivel az elmúlt két évben - teljes mértékben saját erőforrásra támaszkodva - 1 millió háztartásban tette elérhetővé hálózatán a nagysebességű, szélessávú vezetékes internet. Így jelenleg már több mint 2,9 millió háztartásra nőtt a Telekom szupergyors vezetékes hálózatának lefedettsége. Ebből közel 700 ezer háztartás Gigabit-képes optikai hálózattal lefedett, itt az ügyfelek igénybe vehetik az 1000 Mpbs sebességű NetMánia 1000 szolgáltatást*.

 

*A NetMánia 1000 díjcsomag esetében a kínált letöltési sebesség 1000 Mbps, a kínált feltöltési sebesség 200 Mbps. A garantált letöltési sebesség 300 Mbps, a garantált feltöltési sebesség 50 Mbps.

Legnépszerűbb cikkek