| 2019. május. 20. | 2 perc olvasás

Szurkolói ankét - Keretet hirdetett a Sopron Basket

Fegyverneky Zsófia továbbra is a csapat tagja marad, az edzői feladatokat Gáspár Dávid látja el a jövőben. A hagyományokhoz híven szurkolói ankét keretében értékelték a szezont, ahol bemutatták a Sopron Basket a 2019/2020-as szakmai stábot és játékosállományt.

A 2017 / 2018-as szezon tükrözte igazán a klub gondolatvilágát, de az idei szezon csapata előtt is le a kalappal! – kezdte értékelését Török Zoltán, a csapatot üzemeltető Kft. ügyvezetője. - „Arra kötöttünk szerződést, hogy a Sopron csinál egy két évre szóló projektet, melybe nem férnek bele morális kilengések, lustaság, szakmaiatlanság. Csak egy valami: megalkuvást nem tűrő munka, reggeltől-estig, hétfőtől-vasárnapig. Az áldozatok, amiket meghoztunk azért, hogy megfelelő személyi és tárgyi környezetben dolgozni tudjon, nem voltak hibavalók!” Az ügyvezető kiemelte Fegyverneky Zsófia ikonikus szerepét, a rekordösszegért szerződtetett légiósok profi munkáját, és a fiatalokat, akik szintén áldozatokat hoztak a fejlődés reményében. ”Ők legalább akkora hősök, mint azok, akik a mindent eldöntő kosarakat dobják!” – tette hozzá.

Török Zoltán külön kitért a klubnál dolgozó stábra, akik hatalmas munkát végeztek a háttérben, mind fizikai, mind szellemi teljesítmény terén.

A szurkolók számára vélhetően legizgalmasabb kérdés, a csapat állományának változása volt. A távozókat említve először a vezetőedzői poszt kapcsán osztotta meg gondolatait az ügyvezető. Azt már korábban tudni lehetett, hogy Roberto Iniguez és stábja nem kívánta meghosszabbítani lejáró két éves szerződését. „Ami a játékosokat illeti. Queralt Casas, Candice Dupree, és Amanda Zahui azok, akiknek nem tudtunk szerződést ajánlani, bár maximálisan meg voltunk velük elégedve. „Köszönet nekik! Bízom abban, hogy mindhárman jó és szép emlékekkel távoznak!” – tette hozzá Török Zoltán. Turner Yvonne maradásáért minden követ megmozgatott a vezetés, de ő a távozás mellett döntött.

A jövő évi csapat keretének ismertetését a szerződéssel rendelkező játékosokkal kezdte Török Zoltán: „Fegyverneky Zsófia nélkül elképzelhetetlen a Sopron Basket! Rutinja, tudása, mentalitása, meghatározó védjegye a Sopron játékának! Fiatal magyar magunk, a jövő Sopronjának alapjai, most már szűk rotációban, nagy tehertétellel és változatlan felállásban: Határ Betti, Dubei Debóra, Weninger Virág, Czukor Dalma és Varga Kamilla.”

A szerződésüket meghosszabbító játékosok közül a még mindig csak 23 éves, de már 6. szezonját kezdő Aleksandra Crvendakic neve hangzott el elsőként. Török Zoltán, örömmel jelentette be, hogy Tina Jovanovic 2 évvel hosszabbít klubnál!


forrás: Sopron Basket

Az újonnan érkezők között van Jelena Brooks, a 18 éves Varga Alíz aki a Vasas nevelése. Egy rutinos amerikai kosárlabdázót jelentettek be az ankéton, aki nem más mint a Phoenix Mercury első számú irányítója, Briann January.

„Ők azok, akiknek jövőre folytatniuk kell a soproni regényt, az elődök nagyszerű munkáját!” – zárta a játékosállománnyal kapcsolatos gondolatait Török Zoltán.


forrás: Sopron Basket

Az új szakmai stábot a Zalaegerszegről érkező Gáspár Dávid vezeti, Stevan Karadzic szakmai tanácsadóként és Szegedi Róbert erőnléti-rehabilitációs edzőként dolgozik majd.  

Legnépszerűbb cikkek