Tai Chi bemutató volt Sopron szívében

  2018. május 2. - www.sopronmedia.hu

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság tagjai ebben az évben ismét a szabadban gyakorolták a tai chit egészségük megőrzése és javítása mellett azzal a céllal, hogy minél többen megismerkedhessenek ezzel az ősi kínai mozgásformával.

A hazai rendezvénysorozat idei első bemutatójára Sopronban, a Mária szobornál  került sor, a központi kanadai eseménnyel egy időben.

A Társaság legnagyobb szabadtéri programja, az Awareness Day, az alapító Moy Lin Shin mester kezdeményezése nyomán az elmúlt 48 évben egy olyan nemzetközi rendezvénysorozattá nőtte ki magát, amelynek keretében a tagszervezetek 26 országában, több ezer fő részvételével tartanak nyilvános bemutatókat.

A soproni bemutatót idén a nemzetközi Társaság központi, kanadai rendezvényével egy időben tartották, így május 2-án, helyi idő szerint 17:00 és 19:00 között a soproni Mária-szobornál tai chizók szó szerint együtt mozogtak a Toronto egyik nagy, központi terén gyakorló százakkal.

A helyszínen Poór Jánostól, a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság elnökétől megtudtuk, hogy a 108 lépésből álló gyakorlatsort kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti. Különösen ajánlott idős emberek és gerinc- vagy egyéb mozgásszervi problémákkal küzdők számára, de az egészséges és fiatalabb korosztályok is számos kihívással találkozhatnak a mozgás során.

A társaság elnöke hozzátette, hogy a soproni eseményt több hasonló fogja követni országszerte több városban is, amely helyszíneken szintén szeretettel várnak minden érdeklődőt. 

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Kérem, várjon... Kérem, várjon...