| 2019. szeptember. 28. | 1 perc olvasás

Tájba simuló építészeti érték

Egy virágvölgyi ház érdemelte ki idén a Soproni Városszépítő Egyesület hagyományos Winkler Oszkár emléktábláját. Az ünnepélyes átadót szombaton délután tartották a szép kivitelű, a szakmai zsűri értékelése szerint is példamutatóan megtervezett és megépített családi háznál.

A díjat kezdetek óta egy kimagasló építészeti értéket képviselő középület vagy lakóház kaphatja meg.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Józan Tibor, a városszépítő egyesület elnöke méltatásában kiemelte: idén hat helyszínt jártak be a Dr. Veöreös András vezette szakmai zsűrivel, miközben sok-sok izgalmas építészeti megoldást láttak. Amikor azonban megérkeztek az Asszonyvásár dűlő 39. számú ház elé, annyira megnyerte őket a tájba simuló építészeti remek, hogy már nem is volt kérdés számukra, ki érdemli ki idén az emléktáblát.


fotó: Griechisch Tamás

- Olyan stílusú házat álmodtunk feleségemmel együtt, amelyik illik a Virágvölgy lelkületéhez, soproni építészeti hagyományokat követ, letisztult, és ahova három gyermekünkkel együtt minden nap örömmel érkezünk haza – meséli a tulajdonos, Németh Áron. - Ebben találtunk remek partnerre Ozsvárt András építészmérnök személyében, aki álmainkat megvalósította.

Az ünnepélyes átadáson Metz Beatrix nyugalmazott főépítész rámutatott arra, hogy kevés olyan igényes, nem az aktuális trendeket követő, időt álló értékeket képviselő épület készül napjainkban, mint a díjazott családi ház.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek