| 2020. március. 28. | 1 perc olvasás

Tájékoztatják a kormányzati információs vonalon az ingázókat

Olvasónk felhívta a koronavirus.gov.hu weboldalon található zöld számot. Ott készségesen segítettek neki, ezt követően pedig megosztotta portálunkkal, hogy mit mondtak az ingázókkal kapcsolatos kérdéseire.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos március 26-án kiadott egy rendeletet, amelyben a következő olvasható: a határozat kötelezi a külföldről Magyarország területére belépő magyar állampolgárokat, hogy a Magyarország területére történő belépéskor vessék alá magukat egészségügyi vizsgálatnak, melynek eredményétől függően különböző típusú karanténba kerülnek.

Olvasónk ezzel kapcsolatban megkérdezte a koronavirus.gov.hu oldalán található zöld számon, hogy ez miben érinti az ingázókat. - Azt javasolták, hogy minden magyar álampolgárnál, aki Ausztriában dolgozik, legyen magyar személyi igazolvány, illetve lakcímkártya, amely igazolja, hogy van hazánkban bejelentett lakcíme - emelte ki. - Emellett tartson magánál egy, a munkáltatójától kapott dokumentumot, amely igazolja, hogy fontos munkaerő. Ha ezek megvannak és az illetőnek nincsenek tünetei, gond nélkül átkelhet a magyar-osztrák határon - fejtette ki.

Azt is javasolták, hogy minden ingázó forduljon a Magyar Konzuli Szolgálathoz - ezt a legegyszerűbben úgy teheti meg, ha felmegy a konzuliszolgalat.kormany.hu weboldalra és ott regisztrál, így szükség esetén segítséget kapnak.

Borítókép: illusztráció

Legnépszerűbb cikkek