| 2022. április. 7. | 1 perc olvasás

Tájékoztató az oltópont működésével kapcsolatban

Az oltásra regisztráltakat a Várisi úti Rehabilitációs Intézetben kialakított oltóhelyeken fogadjuk. Az oltásra jelentkezés és behívás a koronavirus.gov.hu, valamint az eeszt.gov.hu felületeken közzétett információk szerint történik - olvasható a Soproni Gyógyközpont tájékoztatójában.

Az oltásokat előzetes időpontfoglalás után lehet kérni az alábbi időszakokban:

  • Csütörtök 8-14 óra
  • Péntek 12-18 óra


A negyedik oltás azon 18 év felettiek részére kérhető, akiknél a 3. oltás beadása óta már eltelt 4 hónap. Az olthatóság megítélése érdekében az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal és/vagy a háziorvossal. Az oltóanyag-választás minden esetben az oltóorvos feladata, aki a pácienst ismerve szakmai szempontok alapján dönt. Azon oltatlan személyek, akik a koronavírus fertőzésen átestek, várakozási idő nélkül, a betegségből történt felgyógyulás után olthatók.

Az 5-11 éves gyermekek oltása a kórház Győri út 15. szám alatti Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán történik péntekenként 14 és 16 óra között. A kórházi oltópontra előzetes internetes regisztráció és időpontfoglalás után lehet vinni a gyermekeket. Az időpontfoglaló rendszerbe azok a szülők tudnak belépni, akik hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket. A regisztráció érvényesítése, a megadott adatok hitelességének ellenőrzése 1-3 napot vehet igénybe. Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri, és az oltásnak nincs ellenjavallata. A korosztály oltása a gyermekoltáshoz használható PfizerBiontech és Moderna vakcinákkal történik.

Az oltásra mindenkinek magával kell hoznia az oltás beadásához szükséges kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet a www.koronavirus.gov.hu oldal „Tájékoztatók” menüpontjából lehet letölteni.
A személyazonosításhoz szükségesek továbbá a személyi okmányok is (személyi igazolvány, lakcím kártya, TAJ kártya). A rendszeresen szedett gyógyszerek listája is fontos, hiszen előzetesen az oltóorvos részletesen kikérdezi a beteget az esetleges korábbi betegségeiről, a kizáró okokról és minden esetben ő dönt az oltás beadhatóságáról. Mit tegyen, ha nem tud megjelenni az oltáson? Ha Ön valamilyen oknál fogva (pl. betegség) mégsem tud megjelenni az oltóponton a lefoglalt időpontban, a későbbiekben is jogosult marad az oltásra. Ilyen esetben kérjük, a regisztráció során kapott elérhetőségen értesítse az illetékes oltópontot!

 

Címkék: oltás

Legnépszerűbb cikkek