Támogatást nyertek a nagycenki önkéntes tűzoltók!

Segítséget kapott a működéséhez Nagycenk Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete. Az idei esztendőben száztizenöt önkéntes mentőszervezet jut pályázati támogatáshoz központi forrásból. Az erre vonatkozó döntést május 8-án hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem 2020-ban is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezeteket támogatja. A finanszírozásból technikai eszközöket, működési költséget, védőruházatot vásárolhatnak, valamint a mentőszervezet tagjai oktatására, vizsgáztatására használhatják fel az összeget. Térségünkben sikeres pályázatot nyújtottak be a nagycenkiek.  

- Pályáztunk felszerelésekre, illetve működési költségekre is – mondta el Ragats Péter, Nagycenk Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének parancsnoka. - Az utóbbira sikerült támogatást nyernünk, amely összeg egy az egyben köthető a korábban kapott Volkswagen Amarok típusú terepjáróhoz. Ezt szintén a Lővér Mentőszervezet tagjaként kaptuk meg. A 374 ezer forintos támogatásból a gépjármű casco díjá, kötelező felelősségbiztosítását tudjuk befizetni, de a megyei matrica díját is fedezi, illetve az üzemanyagköltségekre is kiterjed. Emellett az autó csörlőjéhez kapcsolódóan a támogatásból finanszírozni tudunk egy teherkötöző, illetve csörlőkezelő tanfolyamot öt fő részére – fejtette ki.  

A Sopron környékén lévő többi önkéntes tűzoltó egyesülethez hasonlóan a nagycenki is fontos segítséget nyújt a katasztrófavédelem számára. Felszerelésüknek köszönhetően az összetettebb mentési munkálatokban is részt tudnak venni. A parancsnok hozzátette: remek kapcsolatot ápolnak a hivatásos szervekkel.

Felvételek: illusztráció (Borítóképünkön Ragats Péter a Volkswagen Amarok típusú terepjáróval); Forrás: SopronMédia Archív

Legnépszerűbb cikkek