| 2024. február. 29. | 1 perc olvasás

Támogatja a gyermekvédelmi rendszer szigorítását a soproni közgyűlés

Sopron Megyei Jogú Város közgyűlése is napirendre tűzte a gyermekvédelem kérdését. A határozat egyetért a magyar kormány azon törekvésével, hogy Magyarországon valósuljon meg Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvénye.

A képviselő-testület által elfogadott határozat úgy fogalmaz, hogy „Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése egyetért azzal, hogy Magyarországon legyen Európában a legszigorúbb gyermekvédelmi rendszer. Elítéljük a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket, különösen a pedofília tárgykörébe tartozó bűncselekményeket, visszaéléseket”. A határozatban az önkormányzat egyúttal arra kötelezi magát, hogy saját hatáskörében, különösen a gyermekvédelmi és gyermekjóléti intézmények vonatkozásában megvizsgálja az ellátást, és megteszi a szükséges intézkedéseket.

Fotó: Griechisch Tamás 

„A gyermekeinket a pedofil bűncselekményekkel és visszaélésekkel, valamint a genderpropagandával szemben is meg kell védenünk az intézményeinkben”

–       zárul a határozat, mely felhatalmazza a polgármestert a szükséges intézkedések megtételére.

Fotó: Griechisch Tamás 

Ezt követően a közgyűlésen tárgyalták az önkormányzati cégek üzleti terveit, a szükséges tulajdonosi döntéseket, valamint a soron következő taggyűlések napirendi pontjait, illetve megszavazták az óvodákról szóló előterjesztést is, amelyben a csoportok számát határozta meg a közgyűlés.

Fotó: Griechisch Tamás 

A képviselő-testület megszavazta, hogy két új térfigyelő kamerát helyezzenek el a városban, egyet a Király Jenő utcai játszótér közelében, míg a másikat a Révai Miklós utcában. Ennek köszönhetően a jövőben 53 kamera szolgálja majd a soproni polgárok biztonságát. A rendes közgyűlést követően rendkívül közgyűlést is tartottak, amelyen hat napirendi pont szerepelt, köztük a 2024. évi költségvetési rendelet módosítása.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek