Támogatta a közgyűlés az elhibázott brüsszeli szankciókról szóló felhívást

A soproni képviselő-testület többsége határozati javaslatban szavazta meg azt a kezdeményezést, miszerint Sopron polgármestere és a város is biztosítja támogatásáról az MJVSZ elnökének levelét, mely a szankciók káros következményeire hívja fel az Európai Bizottság figyelmét.

A szankciós politika következményei óriási nehézségeket okoznak a családoknak, a városoknak és az egész országnak. Szita Károly a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként épp ezért levélben fordult az Európai Bizottság elnökéhez, hogy Brüsszel gondolja újra azt a szankciós politikát, mely a városi intézmények fenntartását és működését is veszélybe sodorja. Mint a határozatban fogalmaztak, a szankciók a soproni családokat és az intézményeket is súlyosan érintik, épp ezért fontos az egységes fellépés a polgármesterek és az önkormányzatok részéről.

 

Fotó: Griechisch Tamás

A csütörtöki közgyűlésen dr. Farkas Ciprián polgármester beszámolt a meghozott takarékossági intézkedésekről, melyek célja, hogy ebben a nehéz helyzetben is biztosított legyen a város működése és a költségvetés egyensúlya. A korábbi bejelentéseknek megfelelően továbbra is látogatható marad a Tűztorony, valamint a Lenck-villa parkja is.

 

A képviselő-testület számos más ügyben, köztük a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíj odaítéléséről is döntött a kiemelkedően tehetséges soproni fiatalok támogatása céljából. Az idei díjazottak Csigó Ábel, Boa Patrik, Hordós Alex Dániel, Móricz Gréta, Takács Orsolya. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek