| 2021. április. 29. | 1 perc olvasás

A tánc világnapján ünnepel a Sopron Balett

A Sopron Balett nagyszabású gálaműsorral köszönti a tánc világnapját. A műfajt szerető nézők együtt ünnepelhetnek az együttessel ezen a jeles napon, online formában.

Immár négy hónapja készül a Sopron Balett arra, hogy a járványhelyzetben is örömet szerezzen a tánc műfaját kedvelő közönségnek. A járványügyi korlátozások miatt egy látványos, televíziós gálaműsorral szeretnék meglepni a nézőket, és együtt ünnepelni velük a tánc világnapját.

A fiatal csapat olyan, eddig még tőlük nem látott koreográfiákat ad elő, amelyek bemutatják, mennyire magas szintű technikai tudással rendelkeznek, milyen sokszínű, karizmatikus egyéniségek alkotják a társulatukat. A táncosok olyan művekből is bemutatnak részleteket, mint a Seherezádé, a Csipkerózsika, A kalóz, és A kis púpos lovacska. Az előadás elérhető a társulat online felületein. 

A tánc testből font jelbeszéd. (Weöres Sándor) - A Sopron Balett videóval köszönti a tánc világnapja alkalmából a vidéki táncműhelyeket. Egy rövid ízelítőt itt nézhetnek meg. 

A teljes gála műsor megtekinthető itt.

Legnépszerűbb cikkek