| 2022. március. 17. | 1 perc olvasás

Táncgála március 26-án

Az InterEUropa Balett megalakulása alkalmából, és a 10 éves jubileumát ünneplő Sopron Balett tiszteletére Álmok, könnyek, szerelem címmel nagyszabású, látványos táncgálát tekinthetnek meg a nézők a Soproni Petőfi Színházban március 26-án (szombaton) este hét órakor.

A 22 táncost felvonultató kétszer 45 perces előadásban a Sopron Balett és az InterEUropa Balett művészei lépnek fel. A nézők láthatják Demcsák Ottó, Alekszej Batrakov, Michael Fichtenbaum, Florient Cador és Michael Kropf koreográfiáit. Olyan művekre jöttek létre szóló és páros produkciók, többek között, mint Karl Jenkins Adiemus, Mozart Rómeó és Júlia, Carl Orff Carmina Burana; készültek táncok a Nazareth Dream on című számára, az  A-ha Crying in The Rain slágerére, Jun Miyake, Tomita, valamint  Mononoke Hime/Joe Hisaishi szerzeményeire, Sebestyén Márta és a Muzsikás Szerelem, szerelem dalára. Camille Saint - Saëns muzsikájára A hattyú halála koreográfiája is színpadra kerül, akárcsak Ifj. Johann Strauss Triccs-Traccs című műve. A nézők részleteket tekinthetnek meg a Sopron Balett eddigi előadásaiból, így a Stabat Materből, az És mégis élünkből, valamint az Árgyilus és Tündér Ilona táncművekből.

Az Álmok, könnyek, szerelem összeállításban a mély érzelmek, a szenvedélyek, az ehhez kapcsolódó emberi kapcsolatok bemutatása, kifejezése kerül központba a tánc nyelvén, stílusbeli és műfaji sokszínűség jegyében.

Michael Kropf, az InterEUropa Balett alapítója és vezetője, a gálaműsor szervezője elmondta: a Sopronban megalakult új, nemzetközi együttes célja, feladata, hogy különböző országok táncosainak közreműködésével olyan hiánypótló, változatos produkciókat, műsorokat, programokat, gálákat, táncos összeállításokat hozzanak létre, amelyek itthon és külföldön egyaránt játszhatóak. Az InterEUropa Balett együtt dolgozik a Sopron Balett és a Sankt Pölten Europaballett művészeivel, külföldi táncosokkal, együttesekkel.

A mostani soproni előadást a színházi világnap előtt tartják, így köszöntik az új együttes megszületését, és a jubiláló Sopron Balettet, amely egész évben ünnepel, s egy nagyszabású őszi műsorra készül.     

Borítókép: soproniszinhaz.hu

Legnépszerűbb cikkek