| 2016. szeptember. 1. | 1 perc olvasás

Tanévkezdés iskolarendőrökkel

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 144 általános iskolában 72 iskolarendőr segíti a gyermekek biztonságos közlekedését.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága az iskolarendőrök közreműködésével még a tanév megkezdése előtt, valamennyi frekventált helyen lévő oktatási intézmény környezetének közbiztonsági, közlekedésbiztonsági és bűnügyi helyzetét áttekintette.  A felmérés eredményei alapján a rendőrök kiválasztották azokat az intézményeket, ahol 2016. szeptemberében – a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában – fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak az általános iskolák környékén.


fotó: police.hu

A járőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését, figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, valamint a biztonsági öv és a gyermekülés kötelező használatára.    

Az új tanév megkezdésekor az iskolarendőrök minden első osztályba ellátogatnak, ahol bemutatkoznak és apró ajándékokkal kedveskednek a legkisebbeknek.

Az év folyamán a rendőrök különböző baleset-megelőzési programokat szerveznek az iskoláskorúaknak. Ezek közé tartozik például a „SuliMoped” program, amelynek keretén belül segédmotoros járművezetői igazolványhoz juthatnak a felső tagozatosok.   

Legnépszerűbb cikkek