| 2017. szeptember. 6. | 1 perc olvasás

Tanévnyitó a Soproni Egyetemen: összesen 857 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait.

Szerdán tartotta központi tanévnyitó ünnepségét a Soproni Egyetem. Ezzel az intézmény fennállásának 282. tanévét nyitották meg. Idén a karokon 857 elsőéves hallgató kezdi meg felsőfokú tanulmányait.

A Simonyi Károly Kar tanévnyitó kari tanácsülésén a Soproni Egyetem rektora Prof. Dr. Faragó Sándor mondott köszöntőt, kiemelve a hazaszeretet, kötelességtudat fontosságát valamint azt, hogy az egyetemen korszerű intézményi háttér jött létre a hallgatók számára.


fotó: Griechisch Tamás

A tanévnyitón Dr. Fodor Tamás is köszöntötte az elsőéveseket, valamint az arany diplomásokat. Sopron polgármestere kiemelte, hogy a hallgatók nem csupán az egyetem, hanem a város polgárai is lesznek tanulmányaik alatt. A fiatalok az egyetem falai között tesznek szert a tudásra és a tapasztalatra, Sopron pedig kulturális lehetőségeket nyújt számukra.

A köszöntőket követően átadták a Roller Kálmán Ösztöndíjat, a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjakat valamint 23 okleveles faipari mérnök vehetett át Aranyoklevelet. Az ülés az elsőéves hallgatók hagyományos eskütételével zárult.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek