| 2019. szeptember. 17. | 1 perc olvasás

Tankönyvek helyett tablet? - Sopronban alkalmazzák!

Tankönyvek helyett tabletet kapott az Eötvös József Evangélikus Szakgimnázium 9. C osztálya. A digitális tanrend szerint tanuló diákok egy felhő tárhely által mindent elérnek az eszközön, amire szükségük lehet a tanórákon, vagy az otthoni tanulás során. Az intézmény szerint az eddigi visszajelzések pozitívak és a kezdeményezés népszerű.

- A diákok központosított felületen érik el a tanuláshoz szükséges anyagokat, így a tankönyveket is, amelyeket PDF dokumentum formájában tudnak megtekinteni. A kötetet a táblagép segítségével hasonló módon lapozgathatják, mint ahogy azt a papírból készült verziónál tették – részletezte Kóczán Krisztián, az Eötvös József Evangélikus Szakgimnázium rendszergazdája.

Az intézményben úgy látják, hogy a tabletek segítségével színesebb és érdekesebb tanórákat tudnak tartani a pedagógusok, és a diákok számára is érdekesebb a tanulás. - Így van egy olyan eszköz a kezünkben, amelynek segítségével új platformmal tudjuk kiegészíteni az óráinkat – emelte ki Rétfalvi Árpád, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium tanára. - Ez a lehetőség azért is különleges, mert a diákok otthonosan mozognak az ilyen készülékek használatában, hiszen szinte mindegyikük használ okostelefont, vagy hasonló eszközt – fejtette ki.

Az ötletgazdák hangsúlyozták: nagyon aktívan figyelik a diákok és tanárok visszajelzéseit, ugyanis ezeknek megfelelően tudják majd a projektet továbbfejleszteni. A tanév első három hetéből a visszajelzések pozitívak a diákság részéről. A tanárok azt tapasztalják, hogy a szülőknek is tetszik a kezdeményezés, és nyitottak a digitális tanrend lehetőségére.

A kezdeményezők nem jelentik ki, hogy ez a megoldás jobb, vagy rosszabb, mint a papír alapú könyv – inkább azt mondják: más.

Legnépszerűbb cikkek