| 2018. február. 7. | 1 perc olvasás

Társadalmi szerepvállalás – egész évben segít a soproni gyár

Hat nehéz sorsú családnak összesen hat tonna brikettet osztott szét az IKEA Industry Sopron a hétvégén. A gyár célja, hogy társadalmi szerepvállalása ne csak az ünnepi időszakban nyilvánuljon meg, hanem egész évben.

Csatárláncban pakolta le a brikettet az IKEA Industry Sopron munkatársaiból szerveződött önkéntes csapat egy soproni udvarban. Ezen a helyszínen egy sokgyermekes család él, akiknek nagy szükségük van a tüzelőanyagra. A gyár társadalmi szerepvállalása keretében vásárolta meg a brikettet és szombaton hat soproni családnak összesen hat tonna tüzelőanyagot osztott szét. A támogatott családokat a családsegítő szolgálat segítségével választották ki. Két tonna fabrikett több, mint egy hónapra biztosíthat fűtést. 

A vállalat minden évben több alkalommal is segíti és támogatja a rászorulókat. A korábbi években Karácsony idején kezdték az adakozást, de 2018-ban ezen szeretnének változtatni. Szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy az év minden időszakában van helye a segítségnek. Nardai-Szakály Emese, az IKEA Industry Sopron gazdasági igazgatója elmondta: társadalmi szerepvállalásuk a tavaszi megújulást támogató faültetéssel folytatódik, később pedig iskolák és óvodák pályázhatnak és nyerhetnek lehetőséget arra, hogy épületeiket egyedi gyártású bútorokkal szépítsék meg. Ősszel iskolakezdési támogatási programot kezdenek. Remélik, hogy így példát tudnak mutatni és méltó tagjai lehetnek a közösségnek továbbra is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek