| 2017. szeptember. 19. | 1 perc olvasás

Társasházak napja a katasztrófavédelemnél

Tájékoztató rendezvényt tartottak kedden a közös képviselők, lakásszövetkezeti tagok és minden érdeklődő számára Sopronban. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében a katasztrófavédelem lehetőséget ad arra,hogy minden érintett feltehesse a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseit.

Hova lehet a társasházban vagyonvédelmi rácsot, virágot, vagy éppen kerékpárt tenni? Ezekre a gyakori kérdésekre is választ kaphattak az érdeklődők a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztató előadásán. Sopronban Molnár Sándor tűzoltó ezredes kirendeltségveztő bevezetőjével kezdődött az prezentáció.

A tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, azonban gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos, vagy ismétlődő hibák miatt kiszabni. Eezeket a hibákat segíthet elkerülni a katasztrófavédelem országos tájékoztató programja.


fotó: Griechisch Tamás

A katasztrófavédelem három napos akciója alatt bárki érdeklődhet a tűzvédelem aktuális szabályairól. Szerdán délután négy óráig várják az érdeklődőket a soproni kirendeltségen is.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek