Társasjátékklub nyílt Sopronban

Club Draconis néven társasjátékklub nyílt Sopronban, ahol életkortól függetlenül bárki élvezheti a játék örömét, és a mintegy 110 játék között megtalálhatja a kedvencét vagy felfedezhet újakat. A lényeg a szórakozás és a mindennapokból való kiszakadás, amelynek stresszoldó hatása is van.

A társasjátékozás napjainkban egyre népszerűbb hobbi, amelynek a világban nagy kultúrája van – kezdte a klub egyik alapítója, Csermely Diána. Havonta több ezer új játékot dobnak piacra, és sok társasjáték-kedvelő van, akinek milliós értékű gyűjtemény áll a polcain. Ennek ellenére még mindig sok olyan emberrel találkozunk, aki nem érti, miért akarnának felnőtt emberek játszani, hisz az a gyerekeknek való. A klubbal azt szeretnénk elérni, hogy egyre többen fedezzék fel magunknak ezt a sokszínű világot, és életkortól függetlenül találják meg a játék örömét – magyarázta. Hozzátette: akit egyszer beszippant a társasjátékozás világa, az örökre a varázsa alatt marad. „Velünk legalábbis ez történt” – mondta.

A klub másik alapítója, Diána testvére, Szandra elmesélte, hogy gyermekkoruk óta sokat társasoztak a családdal, egymással és a barátainkkal is, az utóbbi években pedig igyekeztek minél több játékot kipróbálni, lépést tartani a frissen megjelenő újdonságokkal. Mindketten olyan városban jártak egyetemre, ahol több társasjátékklub és -bár is működött, innen jött az ötlet, hogy Sopronban is lehetne egyet alapítani. A „lökést” ehhez az adta, hogy a koronavírus-járvány miatt Szandra elvesztette az állását, és úgy vélték, hogy ez akár egy soha vissza nem térő lehetőséget is jelenthet.

A testvérek úgy tervezték, hogy fél év alatt megnyitják a klubot, de a járvány és egyéb körülmények miatt ez egy évre tolódott ki. A bárban jelenleg mintegy 110 játék található, de a készletet rövid időn belül szeretnék megduplázni, később megháromszorozni.

Nem volt könnyű összeállítani az induló választékot, mert a világban több tízezer társasjáték található csak a belistázottak között. Diána és Szandra igyekezett úgy összeállítani az induló készletet, hogy az „alkalmi partyjátékosok” és a „hardcore gamerek” is találjanak kedvükre valót. Beszereztek többet is a klasszikus, szinte mindenki által ismert játékokból, de szeretnék megismertetni a közönséget a modernebb, friss játékokkal is. Beválogatták a jelenleg legnépszerűbb játékok jó részét, a személyes kedvenceiket, emellett figyeltek arra is, hogy bárki számára tudjanak olyat ajánlani, ami tetszik neki.

Diána és Szandra ismeretei szerint idehaza hozzánk legközelebb Győrben van társasjátékklub, de Budapesten, Pécsett és Szegeden is találhatók ilyen helyek. Ezekben a klubokban az emberek találkozhatnak egymással, ehetnek, ihatnak, és azt a játékot emelhetik le a polcról, amelyikhez éppen kedvük van. „A Club Draconist is ezek mintájára hoztuk létre” – mondták.

 

Borítókép forrása: draconis.hu

Címkék: klub

Legnépszerűbb cikkek