| 2019. november. 26. | 1 perc olvasás

Társulási alakuló ülés

Alakuló ülést tartott a Sopron és Térsége Önkormányzati Társulás kedden. A Sopron környéki települések polgármestereiből álló csoport célja, hogy közösen, összefogva tudják tervezni és szervezni a térség jövőjét.

Az október 13-i önkormányzati választások után a megválasztott polgármesterek megkezdték hivatali idejüket. A jogszabályi előírásoknak megfelelően a Sopron és Térsége Önkormányzati Társulás alakuló ülését is megtartották, ahol az előírt napirendi pontokat tárgyalták meg.

 - Sopron és térsége önkormányzati társulás 28 településből áll Sopronnal együtt. A társulás a mai ülésen tisztségviselőket választott és a költségvetést nézte át. Célja, hogy mi, a térségi polgármesterek jól tudjuk egymással tartani a kapcsolatot, meg tudjuk osztani egymással a tapasztalatainkat, valamint közösen tudjunk tervezni, egységesen fellépni az aktuális kérdésekben - mondta el portálunknak dr. Farkas Ciprián Sopron polgármestere.

A Sopron és Térsége Önkormányzati Társulás, az előírás szerint évente kétszer találkozik és egyeztet. Azonban szükség esetén gyakrabban is ülésezhetnek a településvezetők.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek