| 2020. január. 21. | 1 perc olvasás

Tart az ökumenikus imahét Sopronban

Sopron is otthont ad az Ökumenikus Imahétnek január 20-a és 25-e között. A világméretű kezdeményezés célja, hogy a krisztushívők együttesen imádkozhassanak, így megérezhessék az összefogás erejét és az egymásrautaltság jelentőségét. Január 21-én, kedden a soproni református templomban fohászkodtak a város keresztényei.

Az imahét második napján Pelikán András, a Soproni Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze hirdette az igét. Mint kiemelte a híveknek, az ökumené, vagyis a keresztények összetartozása rendkívül nemes jelentéssel bír. - Ez nem csupán egy szólam, vagy jó jelszó, az alapját ugyanis egyenesen a Szentírásból vesszük – emelte ki az igazgató lelkész. - Mint az Ökumenikus Imahét minden istentiszteletén, ezen is bibliai idézetek hangzottak el. Ezek köré építjük azt a sok-sok ránk váró feladatot és megannyi örömöt, amely az ökumenében van – fejtette ki.

Minden év ökumenikus imahetének témáját a Föld valamelyik országának keresztényei állítják össze. Az idei esztendőben a máltai híveket kérték meg arra, hogy találjanak egy mottót ennek a sorozatnak. - Isten így, együttesen van velünk és egymásra vagyunk utalva – ez lett a máltai testvérek által kijelölt fő téma – világított rá Pelikán András. - E köré épülnek az istentiszteleteken elhangzó prédikációk, miközben végighallgathatjuk azt a nagyszerű történetet, amely során Pál apostol és társainak hajója viharba keveredik. A bajba jutottak éppen Máltán kötnek ki, ahol menedékre lelnek. Ezen a histórián keresztül napról-napra végiggondolhatjuk az Úr üzenetét, közösen – emelte ki.

Az Ökumenikus Imahét soproni istentiszteletei 17 órakor kezdődnek. Január 22-én a Szent Imre templomban, 23-án a Szent Margit templomban, 24-én és 25-én pedig az Evangélikus templomban gyűlhetnek össze közös imádságra a város krisztushívői.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek