Tartalékos kerettel vereség

  2020. október 15. - www.sopronmedia.hu (www.bb1.hu)

Ismét tartalékos kerettel szenvedett vereséget a Sopron KC. A 4. fordulóban Kosztasz Flevarakisz együttese Szegedre látogatott, akik magabiztos játékkal 102-81-re győztek.

Az első pontot a mérkőzésen a vendégcsapatban játszó Dillard szerezte meg egy sikeres közeli kísérlettel. A negyed közepére 8-9 lett az állás, köszönhetően annak, hogy a hazaiaktól Dickey, Brown és Govens is eredményesen játszott. A vendégektől Dillard mellett még Jogela és Sitku is betalált.
A negyed végéig kis fölényre tett szert a hazai gárda, mivel Brown betalált kintről is; míg csapattársai Dickey, Govens és Dzeletovics sikeres kosaraival támogatták a hazaiakat.
Thompson próbálta faragni az előnyt további kosaraival, mellette még csapattársa, Dillard segítette a soproni együttest meccsben tartani, így 24-16-ra zárták az első 10 percet a felek.

A második etapban a pontszerzést a hazaiaktól Dickey kezdte meg egy sikeres közeli dobással. A hazaiak folytatták az előnyük növelését, mivel Brown és Govens is betalált kintről, ráadásul Kerpel-Fronius Balázs, Olasz és Dzeletovics is gyűjtötte a kosarakat.
A vendégektől Thompson jó pár kosarat szerzett és őt segítette még Borisov és Schöll is, hogy csökkentsék a különbséget, így a negyed felénél az állás 38-27 volt. A második felvonás végéig a hazaiaktól Dzeletovics több, mint tíz pontot dobott, emellett még Govens és Brown se volt rest, szépen elléptek a soproni együttestől annak ellenére, hogy Dillard, Borisov és Thompson is iparkodott, a nagyszünetben 56-37-re vezetett a szegedi csapat.

A fordulás után Dillard egy hármassal folytatta a mérkőzést. Kis idő elteltével Dickey és Brown sikeres közeli dobásaikkal ezt ellensúlyozták, így megtartva fölényüket. Govens és Brown a következő támadások során sikeres távoli kísérletekkel növelték a hazaiak előnyét, de Borisov is betalált a vendégektől a hárompontos vonalról.
A vendégektől még Bagó próbált segíteni pár középtálovi dobással, de erre egyből válaszoltak a hazaiak, így megtartva előnyüket. A negyed végéig még a vendégektől próbálkozott a különbség csökkentésére Schöll, Borisov és Thompson is, de a hazaiak mentek továbbra is, Dzeletovics, Brown és Dickey nagyszerű játékának köszönhetően, így az állás 80-56 lett a hazai gárda javára.

Az utolsó tíz percet Halász kezdte meg egy sikeres távoli kísérlettel, de Keller és Kerpel-Fronius Gáspár két közeli dobással válaszolt.
A negyed közepéig még Bagó és Thompson szerzett pontokat csapatuknak, de erre a hazaiaktól Govensnek, Mayernek és Olasznak is volt pár szava, így 91-65 lett az állás.
A hazaiaktól a negyed végéig még Keller, Kerpel-Fronius G. és Olasz dobott kosarat, melyet a vendégektől Jogela, Csataljai és Thompson próbálta ellensúlyozni több kísérlettel, de ez már hiábavaló volt.

A mérkőzést 102-81-re nyerte meg nem csekély fölénnyel a hazai csapat.

 

 

 

borítóképet készítette: Wölfinger Béla

Kérem, várjon... Kérem, várjon...