| 2020. szeptember. 5. | 1 perc olvasás

Tartalmas családi sportnap a Kuruc-dombon

A Sopron Városi Szabadidősport Szövetség kormányzati támogatással rendez kéthetente sportprogramokat Sopronban és a megye több más településén. A sorozat részeként tartalmas családi napot is életre hívtak szombaton, a Halász Miklós Sporttelepen.

Torna, aerobic, acro yoga, atlétika, laser lövészet, labdarúgás és kosárlabda is szerepelt a családi nap programjában, amelyre felnőtteket és gyermekeket egyaránt várt a szervező Sopron Városi Szabadidősport Szövetség és a Sportfelügyeleti Csoport. Kósa István a szövetség elnöke részletezte, hogy 2017 óta tart a Dunántúlon egy sikeres, három megyét érintő kormányzati pályázati program, amelynek része, hogy évente családi sportnapon mutatják be a sportolási lehetőségeket és hívják közös mozgásra az egész családot. - Jó látni, hogy ez egy olyan rendezvény, ahol akár nagyszülő és unoka is játszhat egymás ellen, miközben élvezik a közösen töltött szabadidejüket – mondta az elnök.


fotó: Griechisch Tamás

- Nagy öröm, hogy igazi városi sportnapon vehetek részt. Köszönet az önkormányzatnak és a szabadidősport szövetségnek a programért, valamint azért, hogy a covid-szabályok teljes körű betartásával rendezik ezeket meg - emelte ki beszédében Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, aki hozzátette: a kormány támogatásának köszönhetően igazán gazdag a soproni civil életet.


fotó: Griechisch Tamás

- A Sopron Városi Szabadidősport Szövetség a megyében egyedülálló módon nem csak Sopronban, de 10 másik vidéki településen is szervez kéthetente sportfoglalkozásokat évek óta. Teszi ezt koordináltan, szakemberek vezetésével, amire a Nemzet Sportvárosaként különösen büszkék vagyunk - hangsúlyozta Csiszár Szabolcs alpolgármester a megnyitón.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek