Tartalmas programot tartott a Virágos Sopronért Egyesület

A hosszú évek óta rendszeresen a városért és a polgáraiért tevékenykedő Virágos Sopronért Egyesület hétfőn tartotta immár a 135-ik rendezvényét, amelynek fókuszában ezúttal a "Hosszú Élet - Lelki,testi egészség ..." témaköre volt.

A Pedagógusok Művelődési Házában megtartott rendezvényen elsőként a házigazda Horváth Sándor köszöntötte a szép számban megjelent érdeklődőket, aki kiemelte, hogy már hagyomány hogy a rendezvényeiken egy-egy meghívott előadó tartalmas és hasznos tanácsaival igyekeznek gazdagítani a programjaikat, amely ezúttal sincs másképpen, hiszen Dr. Csesznák Elemér, ny. egyetemi tanár is elfogadta a meghívást, akit sok szeretettel köszöntött a programon. 

Dr. Csesznák Elemér előadása a hosszú élet titkára igyekezett válaszokat adni, amelyben az egészséges életmód mellett a természet és az emberek szeretetének fontosságára is felhívta a figyelmet, amelyek minden bizonnyal nagy mértékben hozzájárulhatnak ahozz, hogy jelentősebb kort tudjunk megélni.  Fontosnak tartja a kiegyensúlyozott életvitelt és a lelki békét, amik szintén olyan "belső hátteret" biztosítanak az élet meghosszabbításában, amelyek talán nem is titkok, inkább csak háttérbe szorított elhatározások, melyeket azonban hagyni kell felszínre törni. 

Az igazán érdekes és értékes előadás után, természetesen nem maradhatott el a szokásos kertészeti tanácsadás sem, amelyen Horváth Sándor, nyugalmazott főkertész, életmód-tanácsadó teológus gyakorlati útmutatást tartott abban, hogy a téli szezonban milyen munkálatokat érdemes elvégezni szobanövényeinknél illetve a kertekben található gyümölcsfaféléknél, hogy azok egészségben és frissen maradjanak.  

A rendezvény végén a résztvevőknek törpekövirózsa valamint  josta v. rikő dugványokat is ajándékoztak a szervezők, amely nagy sikert aratott.   

A Virágos Sopron Egyesület rendezvényén részt vett Filep Márk önkormányzati képviselő is.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek