| 2023. február. 24. | 2 perc olvasás

Tavasszal eljön a nyitás ideje az intézményeknél

A legutóbbi közgyűlésen meghozott döntésekről, kiemelten a biztonsági költségvetés elfogadásáról számolt be dr. Farkas Ciprián polgármester a Sopron TV Mozaik című műsorában.

- Nekünk a tavalyi esztendőben, ősszel meg kellett határoznunk az irányokat, és el kellett döntenünk, hogy adót akarunk-e emelni, hogy tudjuk fedezni a város kiadásait, vagy takarékoskodni szeretnénk, hogy bele tudjunk férni a pénzünkbe városi szinten. Mi ez utóbbi irányt választottuk. Mi nem akartunk adót emelni, és továbbra sem célunk az adóemelésben gondolkodni, hiszen nem a soproniakkal akarjuk megfizettetni a brüsszeli szankcióknak az árát, hiszen az orosz-ukrán konfliktus az rossz. Mi békét akarunk, és nem háborút. A háború életekbe kerül, a béke meg fejlődéssel jár – mondta el a biztonsági költségvetés kapcsán a polgármester.

 

- Ha mi Sopronban jól végezzük a munkánkat, akkor hozzá tudunk járulni a kormány abbéli törekvéseihez, hogy fenntartsa a rezsicsökkentést, a rezsivédelmi alapot, meg tudja őrizni a nyugdíjaknak az értékét, illetve a 13. havi nyugdíj vívmányát és a családpolitikai támogatások fenntartását – tette hozzá.

 

Tavasszal eljön a nyitás ideje, mondta dr. Farkas Ciprián utalva arra, hogy a fűtési szezon alatt, az energiaválság miatt szükségessé vált takarékossági intézkedések részeként, több intézmény korlátozottan volt látogatható, vagy üzemszünetet tartott. Nyit a könyvtár, a múzeum pedig március közepétől újra várja a látogatókat. A tervek szerint áprilisban a színház épületébe is visszatérhet a közönség.

A polgármester beszámolt arról, hogy a közgyűlésen kiírták a Soproni Múzeum igazgatói álláshelyére vonatkozó pályázatot, és Sopronért Emlékérmet adományozott a testület Gálné Kapás Mártának, a soproni Baptista Pont vezetőjének.

Dr. Farkas Ciprián kiemelte, hogy a fejlesztések folytatódnak: befejeződik a Múzeumnegyed kivitelezése, épül a bölcsőde a Hillebrand utcában, új inkubátorház és ipari park létesül, elindul a piac felújítása.

A teljes beszélgetés elérhető: 

 

Legnépszerűbb cikkek