| 2021. március. 14. | 2 perc olvasás

Tavaszi fészkelődési túra

Tavaszi fészkelődési túrát szervez a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Az 5,7 kilométeres útvonalon a résztvevők 10 állomáson keresztül ismerhetik meg az erdő élővilágát. A túrát április 11-ig teljesíthetik az erdőjárók.

A TAEG a kisgyermekes családoknak kedvez a tavaszi fészkelődés túrával. A résztvevők egy 5,7 kilométeres útvonalon ismerhetik meg az erdő élővilágát. A tájékozódást az állomásokon kihelyezett térképek, képrejtvények és rózsaszín szalagok segítik.

A kutatóprogramom keretén belül, a tanulók bevonásával készítettem elő a túrát. A szervezésben csatlakozott hozzám a Taeg Zrt. és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Soproni Helyi Csoportja.A Madárkarácsony túra folytatásának szántam, a témája aktuálisan most a madarak fészkelése, de az erdő élővilágával ismerkedhet változatos feladatokon keresztül az, aki kilátogat a Károlymagaslati parkolóba március 12. és április 11. között - mondta dr. Gyimóthy Zsuzsanna kutatótanár, szervező.


Fotó: Gyimóthy Zsuzsanna Facebook oldala

Minden állomáson három kép található. Egy erdei környezetben is előforduló madárfajunk fészkeléséről készült rövid leírás, az adott állomáshoz tartozó feladat megoldását segítő kép és a következő állomás megtalálását segítő képrejtvény. Mivel személyesen nem tudunk találkozni, szívesen fogadnánk egy-egy fényképet, jó hangulatú csoportképet, amit e-mailben ([email protected]) lehet nekünk elküldeni. A beküldők között mesekönyveket és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ajándéktárgyait sorsoljuk ki -tette hozzá dr. Gyimóthy Zsuzsanna.


Fotó: Gyimóthy Zsuzsanna Facebook oldala

A túra végeztével a feladatlapot az Erdei Büfében vagy a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum portáján (Ferenczy János u. 7.) kell leadni, illetve e-mailben is elküldhető a róla készült fénykép. A leadott feladatlapokon feltüntetett e-mail címre később egy nyomtatható ajándékot küldenek a szervezők: egy gyermekek számára készült díszített sablont dekorációs madárodú készítéséhez. 


Fotó: Gyimóthy Zsuzsanna Facebook oldala

Fotó: Gyimóthy Zsuzsanna Facebook oldala

Borítókép; Gyimóthy Zsuzsanna Facebook oldala

Legnépszerűbb cikkek